kommunikációs tréning cégvezetőknek

Kommunikációs tréning cégvezetőknek Győrben

Ebből a bejegyzésből azt tudod meg, miért nélkülözhetetlen a kommunikációs tréning cégvezetőknek. Ha cégvezető vagy és még nem voltál cégvezetői képzésen, mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

Mi a különbség egy egyéni vállalkozó és egy cégvezető között?

Elsősorban az, hogy míg egy egyéni vállalkozó minden feladatot maga old meg, addig a cégvezető egy csapatra támaszkodik. Egy csapat vezetéséhez pedig a szakértelmen kívül emberismeretre, kommunikációs készségekre, jó munkaszervezésre van szükség. Az egyéni vállalkozónak elég, ha jó szakember. A cégvezető munkáját viszont mások munkáján keresztül ítélik meg.

Egy közepes szaktudású vezető kiváló cégvezető lehet, ha tud az emberekkel bánni. Ezzel szemben egy kiváló szaktudású szakember csapnivaló cégvezető lehet, ha nem ért az emberekhez. Akár romlásba is döntheti az egész vállalatot.

Nem számít, milyen jó szakember és felelősségteljes munkavállaló vagy. Ha a beosztottad nem ilyen, a munkádat negatívan fogják megítélni. Mindenért, amit a beosztottad tesz, cégvezetőként te vagy a felelős.

Abból, hogy te vagy a felelős az embereid munkájáért, következik még egy nagyon fontos dolog. Minden olyan helyzetben, ahol a beosztottaid hibáznak vagy csődöt mondanak, neked kell korrigálni a hibát vagy kipótolni a hiányzó erőforrást. Az állandó aggódás, stressz, túlmunka, amit ez a helyzet hoz, kikezdi a magánéletedet és az egészségedet egyaránt.

Ebből kifolyólag az a cégvezető, aki nem tud az emberekkel bánni, saját magára is veszélyt jelent. Az állandó harc, stressz és kudarcélmény alatt szép lassan tönkremegy.

Miért fontos a kommunikációs tréning cégvezetőknek?

A fentiek alapján láthatod, hogy az a cégvezető, aki nem tud az emberekkel bánni, “ön- és közveszélyes”. Egyszerre jelent veszélyt a cége és saját maga számára.

A kérdés most már csak az, hogy vezetőnek lenni adottság vagy tanulható képesség? A választ az utóbbi évtizedek menedzsment kutatásai egyértelműen megadják: a vezetés tanulható és fejleszthető képesség.

Fejlesztő Vezetés tréning

Milyen tréningeket választhatsz Győrben?

Szerencsére nem csak tanulható a vezetői kommunikáció, hanem ténylegesen is jelentkezhetsz továbbképzésekre. Legalábbis a Győri Tréningnél folyamatosan találsz kommunikációs tréningeket, amit akár egyénileg is igénybe vehetsz.

Következzen egy kis felsorolás arról, milyen kommunikációs tréningek érhetőek el folyamatosan Győrben, a Győri Tréning szervezésében!

Fejlesztő vezetés

Nagyon sok cégvezetőt a beosztottak munkájával kapcsolatban megalkuvás jellemez. Bizonyos mértékig elnézik a hibákat, tudomásul veszik a korlátokat, maguk korrigálják a tévedéseket. Ha a munkaerő kiválasztása során nem sikerül tökéletes alkalmazottat felvenni, a betanulás sokszor részleges marad. Ha a dolgozó magától nem válik tökéletes munkatárssá, senki más nem követeli meg ezt tőle.

Alakítsd ki magadnak azt a munkatársi gárdát, amire mindig is vágytál! A megfelelő szakértelmű, felelősséget vállaló, önállóan dolgozó beosztott nem vágyálom. Vezetőként, a fejlesztő vezetés eszközével te is el tudod érni, hogy ilyen munkatársaid legyenek.

A Fejlesztő Vezetés egy olyan 4×4 órás kommunikációs tréning cégvezetőknek, ami lépésről lépésre megmutatja, hogyan fejleszd a dolgozókat. Nem kell többé kompromisszumokat kötnöd vagy megalkudnod a tökéletlen munkavégzéssel.

Dicsfény – a dicséret művészete

Cégvezetőként egyik fontos feladatod, hogy visszajelzést adj az elvégzett munka minőségére. Ez aztán gyakran oda vezet, hogy kizárólag a hibákat, javítandó területeket látod meg a munkatársaidnál.

A dicséret kiválóan alkalmas arra, hogy fejleszd vele a munka minőségét, a beosztottak képességeit. A dicséret általi történő vezetés alapvetően változtatja meg a dolgozók hozzáállását, az egymás közötti kapcsolatokat, a munkahelyi hangulatot.

A “Dicsfény – a dicséret művészete” egy csupán 4 órás kommunikációs tréning cégvezetőknek, ami új perspektívákat nyit meg számodra a vezetői kommunikációban.

Konfliktuskezelési stílusok

Minden vezető munkájához hozzátartozik az érdekérvényesítés, a konfliktusok kezelése. Az önismeret és mások ismerete lehetővé teszi, hogy a konfliktusokat konstruktív, együttműködő módon tudd megoldani.

Az érdekellentétek és a konfliktusok lehetőséget jelentenek arra, hogy a kapcsolatok szilárdabbá, a folyamatok jobbá váljanak. Ennek megértése és a konfliktuskezelési stílusok helyes alkalmazása lehetőségekké változtatja azt, ami sok cégvezető számára akadályt jelent.

A Konfliktuskezelési Stílusok 4 órás tréning nem csak önismeretet és konkrét tippeket ad. Eze gy olyan kommunikációs tréning cégvezetőknek, ahol a saját helyzeteidet is megbeszélheted.

További képzési lehetőségek a Győri Tréningnél

A vezetői kommunikáció olyan tudomány, aminek számtalan fejezete van. A változásmenedzsment, a cégfejlesztés, az érveléstechnika, az időgazdálkodás mind ide tartoznak. Látogass el a Győri Tréning tanfolyamait ismertető oldalra. A vezetői tréningek mellett értékesítési, ügyfélszolgálati tréningeket is találsz.


Az ingyenes leckékre feliratkozva havonta egy alkalommal kapsz válogatást a legújabb kommunikációs leckékből. Használd ki ezt a lehetőséget máris!

Kérlek ne adj meg freemail.hu / citromail.hu végződésű e-mail címeket!