vezetői kommunikáció címkép

Vezetői kommunikáció – mit értünk alatta és hogyan fejlesztheted

A vezetői kommunikáció a vállalat vezetés egyik legfontosabb eszköze. Ebből a cikkből megtudod, hogy a fontosabb vezetői feladatcsoportokhoz milyen vezetői kommunikációs tudás szükséges. Arról is szól a cikk, hogy milyen tréning fejleszti ezeket.

A vezetői kommunikáció a tipikusan vezetői feladatokhoz kapcsolódik, azok elvégzésének alapvető eszköze.

Nem minden munka tipikusan vezetői munka azok közül, amit egy vezető csinál. Vannak közöttük olyanok is, amik tulajdonképpen a beosztottaidra tartoznak és a lehető legkevesebbet kellene foglalkoznod velük.

Lássuk tehát, mik is a tipikusan vezetői feladatok? 3 fő feladat csoport van, ami a vezető legfontosabb felségterülete: a) a munkaszervezés és a feltételek biztosítása, b) a csoport együttműködésének fentartása és c) az egyén fejlesztése. Ezekben a kérdésekben minden beosztott először a vezetőhöz fordul.

Nézzünk erre egy példát! Egy takarító brigád vezetőjének tipikusan vezetői feladatai közé tartozik a) a takarítóeszközök biztosítása, a takarítási terv elkészítése, c) a takarítók betanítása és annak biztosítása, hogy b) a dolgozók jól együtt tudjanak dolgozni egymással.

Ha a vezető maga is nekilát a takarításnak, akkor ebben a feladatban már nem vezetőként, hanem saját maga beosztottjaként viselkedik. Maga a munkavégzés már nem a tipikusan vezetői munkához tartozó tevékenység, bárki más is elvégezheti.

A vezetői kommunikáció és a tipikusan vezetői feladatok

A vezetői kommunikáció a legfontosabb eszköz arra, hogy kihozd a csoport teljesítményéből a maximumot. A vezetői feladatcsoportokhoz kapcsolódóan a legfontosabb kommunikációs készségek felsorolását találod itt. Ezek olyan alapkészségek, amikben jónak kell lenned, ha jó vezetőként akarsz dolgozni.

Célkitűzés és motiváció

Bármilyen terület vezetőjeként képesnek kell lenned arra, hogy a feladatok fontosságáról, a kitűzött célokról, az elvárások teljesíthetőségéről meggyőzd a beosztottakat. Akkor tudsz vezetőként jól dolgozni, ha mindenki világosan látja a célt, egyetért vele és megtesz mindent a célok eléréséért.

A takarító brigád vezetője esetében csak akkor lesz valóban rend és tisztaság, ha a dolgozók maguk törekednek erre. Ha a vezető ellenőrzésére alapul a tisztaság betartása, akkor ez sokkal nehezebb, drágább és bizonytalanabb lesz.

Hol fejlesztheted ezt a készséget? A célkitűzés és motiváció eszközeit egy vezetői alaptréningen, a vezetői beszélgetésekkel és az értekezletvezetéssel kapcsolatos képzésen tudod elsajátítani. A Változások kommunikálása című tréning is sokat segíthet motiválásban.

A célkitűzés és motiváció a munkaszervezéshez és a feltételek biztosításához tartozik hozzá szorosan. Ezen kívül az egyén fejlesztéséhez is szorosan hozzátartozik a motivációs szint emelése.

Betanitás, fejlesztés

A dolgozó motiváltságának alapja a megfelelő szaktudás. A szaktudás folyamatos fejlesztése egészen addig a pontig, amíg tökéletes nem lesz, vezetői feladat. Ehhez pedig jó vezetői kommunikáció szükséges.

Mikor van szükség a betanításra? Egy új dolgozó vagy új munkaterület esetében a betanítás feladata egyértelmű. Azonban egy régi dolgozó munkavégzése sem mindig tökéletes. A vezető csak akkor végzi jól a feladatát, ha nem köt kompromisszumokat: mindenkitől elvárja, hogy a rá bízott összes feladatban maximálisan teljesítsen. Ehhez pedig alkalmaznia kell a betanítás, fejlesztés eszközeit.

Előfordulhat, hogy a takarító brigád egyik tagja verhetetlen az ablakpucolásban, de rosszul teljesít a padló felmosásban. A brigád vezetője köthetne olyan kompromisszumot, hogy csak az ablakpucolást bízza rá. Ez azonban nem lenne helyes. El kell érnie, hogy a padló felmosásban is megfelelően teljesítsen.

Melyik tréning fejleszti ezt a készségedet? A dolgozók értékelését, fejlesztését, az ehhez kapcsolódó eszközöket a fejlesztő vezetés tréningen el tudod sajátítani. Ezek alkalmazásával nagyon jó csapatot építhetsz ki és rengeteg időt és stresszt takaríthatsz meg.

Adja magát, hogy a betanítás és fejlesztés az egyén fejlesztése című feladatcsoporthoz kapcsolódik leginkább.

Konfliktusok kezelése

A csapaton belül vagy a dolgozó és a vezető között természetes a konfliktusok megjelenése. Minden konfliktus egy lehetőség a problémák tartós megoldására, a kapcsolatok javítására. Ezek kezelése a vezetői kommunikáció része, a vezető munka feladata.

A példabeli takarítóbrigád életében is elképzelhetőek konfliktusok. A túlórák, hétvégi munkavégzés, szabadságok időpontja klasszikus gyújtópontok. A munkaszervezési problémák vagy az ügyfélpanaszok is a vezetőnél landolnak. Ezeket mind megfelelően kell kezelni ahhoz, hogy a dolgozók motivációja és a vevők elégedettsége tartósan magas legyen.

A konfliktusok kezelését több tréning is fejleszti. Ilyen a konfliktuskezelési stílusok ismerete, a strukturális és folyamatbeli okok felismerése és kezelése. Ide tartozik az asszertív kommunikáció, valamint az empatikus meghallgatás képessége, ami szintén klasszikus tréningtémakör.

A konfliktuskezelési képesség nagymértékben segíti a csoport együttműködésének fenntartását, ami a vezetői feladatcsoportok közül a harmadik.

Vezetői kommunikáció – hogyan fejleszd?

Egy elterjedt vélemény szerint egy vezetőnek heti szinten 4-5 órát kellene foglalkoznia önképzéssel. Ez napi egy órát jelent. Kevesen tudják ezt megvalósítani, de már heti egy órával is messzebb jutsz, mint az átlagos emberek többsége.

Hol szakíthatsz magadnak időt az önképzésre? Íme néhány ötlet.

Használd a telefonodat és a töredék időket!

Adják magukat a könyvek, bejegyzések, rövid összefoglalók. Vezetői kommunikácó témakörben egészen biztosan találsz kínálatot. Iratkozz fel egy online tréningre vagy ingyenes leckékre. A mobilodon bármikor tovább képezheted magad, ha odafigyelsz rá.

Vegyél részt egyéni tréningen, coachingon

Ha vezetőként nincs időd másokhoz alkalmazkodni, a Győri Tréningnél lehetőséged van akár egyéni tréningre is vezetői kommunikáció témakörökben. A neked legjobban megfelelő időpontban vehetsz részt képzésen, négy órás modulokban. Ha havonta vagy negyedévente felszabadítasz magadnak 4 órát erre a célra, akkor pár hónap alatt is komoly előrehaladást érhetsz el. És még mindig nem szántál rá havonta többet, mint az önképzés heti ajánlott időmennyisége.