Vállalatok támogatása szakemberek segítségével

Tréner, coach, szaktanácsadó, mentor. Definíciók a “vállalatok támogatása szakemberek segítségével” kifejezésre.

Honnan tudod vállalatvezetőként, hogy éppen kire van szükséged?

Melyik szakembertől milyen segítségre számíthatsz? Kit keress, ha éppen egy aktuális nehézségen kell átlendülnöd? Kihez fordulj, ha fejleszteni szeretnéd a vállalatodat?

A vállalatok támogatása szakemberek segítségével tapasztalatom szerint két nagy fő csopora osztható, aminek tartalmi elemei ugyanazok, de a fejlesztés kiindulási pontja eltérő.

1. A vállalat vezetője úgy érzi, saját maga működésén szeretne fejleszteni – itt a vezető képességeinek, készségeinek fejlesztésével indul változás. A vezetői magatartás változása elindítja a munkavállalók képzését, illetve a szervezet-, és a folyamatok fejlesztését is.

2. A vállalt vezetője úgy érzi a folyamatok működése nem megfelelő – itt a folyamatok felmérése majd optimalizálása az első lépés. Ezután következik a szervezet hozzáalakulása az új folyamatokhoz, illetve a munkatársak és a vezető készségeinek, képességeinek fejlesztése.

Bátran kijelentem, hogy a vállalatok támogatása szakemberek segítségével, egy összetett feladat.

Egy szakember a legtöbbször kevés a maximális eredmény eléréséhez.


Stephen Neale: Érzelmi intelligencia coaching c. könyvében egy torta segít megérteni hogyan működik a vállalatok támogatása szakemberek segítségével.

„A tréner bemutatná, hogy miként kell elkészítened a tortát, majd a rendelkezésedre bocsátaná az eszközöket és az alapanyagokat, majd figyelemmel kísérné a munkádat, és szükség esetén visszajelzéseket adna.

A szaktanácsadó feltárná a helyzetet, és felkínálna neked három-négy receptet, majd beszélnétek, neked melyik a legmegfelelőbb.

A mentor megosztaná veled az ő saját receptjét és tapasztalatait a sütéssel kapcsolatosan.

A coach kérdéseket tenne fel azzal kapcsolatosan, hogy milyen eredményt szeretnél elérni, mi a célod, és segítene ellenőrizni, hogy ehhez minden erőforrás a rendelkezésedre áll-e, illetve milyen eszközökre, hozzávalókra van szükséged. Segítene azt is tudatosítani, hogy valóban a céljaid felé haladsz-e.”

Ugye milyen egyszerű? Vagy mégsem olyan egyszerű kire is van szükséged, ha úgy érzed egyedül nem megy?

Mindenképpen olyan szakembert válassz, aki első látásra szimpatikus számodra. Aki olyan gondolatokat oszt meg veled, amivel te azonosulni tudsz. Hosszú távon csak azok a módszerek épülnek bele egy vállalat életébe, amivel te a vezető maximálisan egyetértesz. Nem számít, hogy melyik vállalatnál mi működöt nagyszerű eredményekkel, ha ez a folyamat a te cégednél számodra álmatlan éjszakákat okoz.

Több módon is el lehet érni ugyanazt a pénzügyi vagy teljesítményi mutatót.

Akkor működik jól a vállalatok támogatása szakemberek segítségével, ha a hajtóerő, azaz te 100 %-ban maximális lendülettel és hittel állsz a fejlesztések mellett.

Az általad kiválasztott új folyamatok bevezetése így gyorsabb, költséghatékonyabb és eredményesebb lesz, mint bármelyik másik tuti megoldás, ami valahol, valamikor működött.

Categories: Lean tanácsadás