SPIN kérdezéstechnika tréning

SPIN kérdezéstechnika tréning

A SPIN kérdezéstechnika négy, speciálisan erre a helyzetre kidolgozott kérdéstípussal – a SPIN kérdésekkel – dolgozik. A SPIN kérdeztéstechnika tréningen megtanulod úgy felépíteni a kérdéseidet, hogy azok megválaszolásával a tárgyalópartner maga építi fel a megoldandó probléma súlyát, a kívánt megoldás tulajdonságait és a megoldás bevezetésének konkrét, vállalatra szóló hasznait.

Hideghívás tréning

Hideghívás tréning

Hideghívás – rettegést kiváltó szó. Így nevezzük azt a helyzetet, ha ismeretlen ügyfelet kell telefonon felkeresned. Sok értékesítő rémálma, ha ismeretlen ügyfeleket kell ajánlatával telefonon megkeresnie. Mégis sok értékesítéssel foglalkozó cég nem tudja megkerülni, hogy fel ne keressen olyan ügyfeleket, akikkel még nincs kapcsolatban. Ezek a megkeresések sokszor az egyetlen esélyt jelentik a forgalom növeléséhez. A Hideghívás tréning segít abban, hogy olyan ügyfelekkel lépj kapcsolatba, akiket még nem ismersz.

Átütő Erejű Bemutatkozás course

Átütő Erejű Bemutatkozás tréning

Egy új üzleti kapcsolat esetén a tárgyalások első néhány másodperce döntő tényező a siker szempontjából. Vizsgálatok igazolják, hogy a vevő nagyon sokszor az első néhány másodpercben meghozza döntését, a tárgyalás további menete már csak arról szól, hogy megerősítse magát benne. Ha ki tudod használni az első másodperceket, ha tudatosan felkészülsz rá és begyakorlod azt, akkor sokkal nagyobb az esélyed a sikerre.