A Keresztértékesítés tréning ügyfélszolgálatnak arra tanítja az ügyintézőket, hogyan vegyenek részt az aktív értékesítésben. Ennek titka a keresztértékesítés (cross selling) és a felülértékesítés (upselling). Ezek következetes alkalmazásával a forgalom és a nyereség könnyedén megnövelhető, miközben javul a vásárlói elégedettség is.

Az ügyfélszolgálati keresztértékesítési tréning segítségével az ügyintézők könnyebben azonosulnak az aktív értékesítés feladatával. Ügyesebben vezetik fel a kapcsolódó termékeket, nagyobb sikerrel adnak el és már másnap növelik a céged forgalmát.

Ha nem alkalmazol tréninget a keresztértékesítés bevezetésénél, lehet, hogy az aktív értékesítés csak szándék marad. Az ügyintézők nem fogadják el a feladatot és nem merik átlépni azt a gátat, amit az aktív megszólítás útjában áll. Ha mégis, akkor a kudarcélmények azonnal letörik a motivációt.

Miről szól a Keresztértékesítés tréning ügyfélszolgálatoknak?

Keresztértékesítés Tréning Ügyfélszolgálatnak - első a motiváció kialakítása

A legelső lépés a motiváció kialakítása. Az aktív értékesítés nem csak a forgalom növelésének fontos eszköze. Az ügyfél elégedettséget is fokozza, szakértelmet sugároz, segít megelőzni a téves döntésből származó későbbi problémákat. Az ügyfélszolgálati keresztértékesítési tréning példákon és történeteken keresztül világítja meg a keresztértékesítés fontosságát. A résztvevők saját termékeiken vizsgálják meg a keresztértékesítési és a felülértékesítési lehetőségeket. Az ügyintézők elkötelezetté válnak az aktív értékesítés irányában.

A meggyőződés és motivált hozzáállás kialakítását követően foglalkozunk a 3 lépéses termékajánlás technikájával. Lépésről lépésre kidolgozzuk a 3 lépést, termékekre és helyzetekre lebontva. Gyakoroljuk a termék felajánlását a már kidolgozott keresztértékesítési helyzetekben. Az ügyintézők rutint szereznek a termékek felajánlásában.

A felajánlást követően a termék rövid bemutatása, az esetleges kérdések megválaszolása következik. Ennek eszköze a haszonérvelés, amit szintén saját termékeken gyakorolunk A résztvevők képessé válnak a 2-3 mondatos motiváló termékleírásra.

Végül konkrét tanácsokat kapnak a beszélgetés pozitív lezárására abban az esetben is, ha az ügyfél nem kéri a felajánlott terméket, vagy szolgáltatást. Úgy tudják majd végezni az aktív értékesítést, hogy az sohasem lesz kellemetlen a vevő számára. Win-win szituáció alakul ki, ami megkönnyíti a folyamatos aktív értékesítést.

A keresztértékesítés tréning témakörei röviden:
  • az aktív értékesítés szemlélete, motiváció
  • termékajánlás 3 lépéses technikája
  • 3 mondatos rövid termékbemutatás gyakorlása
  • beszélgetések pozitív lezárása

A tréninget követően érdemes konkrét értékesítési kampánnyal gyakoroltatni a tanult keresztértékesítést. A tréning akár erre a kampányra is fel tudja készíteni a résztvevőket. Így a tanultak azonnal alkalmazásra kerülnek, a tréning ára pedig napokon belül megtérülhet.

Kinek szól a Keresztértékesítés tréning ügyfélszolgálatnak?

Minden olyan ügyfélszolgálatnak, ahol fontos a keresztértékesítés. Néhány példa:

  • webshopok, webáruházak ügyfélszolgálata
  • nagykereskedések rendelésfelvevői
  • üzletek, boltok eladói
  • szolgáltatók

Minőségi garanciák a keresztértékesítés tréningre

Az ügyfélszolgálati keresztértékesítés tréning megtartása előtt igényfelméréssel tisztázzuk, hogy mik a pontos igényeid. A tréning megtartása után 3 napig írásban jelezheted, ha valamivel nem voltál elégedett. Ha a tréningen nem azt kaptad, amit az igényfelmérés alapján kértél, nem állítunk ki a képzésről számlát.

Mit mondanak a tréning résztvevők a tréningről?

Profi, összesedett, igény szerint összeállított tananyag.

Tímea, webshop ügyintéző

Szervezési információk

A keresztértékesítés tréning ügyfélszolgálatnak elsősorban cégek ügyintézői csapatainak készült. A saját termékeid, saját ügyfeleid, saját helyzeteid kerülnek feldolgozásra a gyakorlatok alatt.

Időtartam: 4 óra

Minimális létszám: 1 fő. Ne legyen akadály, ha még nincsenek sokan az ügyfélszolgálaton.

Maximális létszám: 12 fő. 8 főig helyszínt is tudunk biztosítani.

Helyszín: választás szerint a céghez kihelyezett tréning, vagy a Győri Tréning oktatótermében.

A tréninget Daróczi Zoltán vezeti.


További információkért töltsd ki ezt az űrlapot!