2021.október.20. | 17:00 20:00
online tréning

Tréner: Daróczi Zoltán

Összetett szolgáltatásokat értékesítesz? A termékednek, szolgáltatásodnak magas ára van, ami nehezíti az értékesítést? Meg vagy győződve az ajánlatod hasznáról, de ezt a vevő valahogy mégsem látja be? Terméked vagy szolgáltatásod komoly elköteleződést jelent, esetleg többen is részt vesznek a döntési folyamatban? Erre a helyzetre való a SPIN kérdezéstechnika. A SPIN kérdezéstechnika tréning pedig átadja azt a tudást, ami szükséges a kérdések felépítéséhez.

Az értékesítési kommunikáció egyik legfontosabb tétele, hogy a kérdések jelentik az utat az értékesítési sikerhez. Az értékesítők mindig is fontosnak tartották, hogy az ügyfél minél többet beszéljen. Több információ nagyobb biztonságot ad, jobban személyre lehet szabni a termékbemutatást. A SPIN kérdezéstechnika olyan kutatásokra alapul, amelyben a legsikeresebb értékesítők viselkedési mintáit hasonlították össze átlagos és kevésbé sikeres értékesítőkkel. Ezekből a kutatásokból nem csak az derült ki, hogy a sikeres értékesítők többet kérdeznek, hanem az is, hogy más típusú kérdéseket használnak, mint a kevésbé sikeresek.

A  vállalatoknak, intézményeknek szóló eladás speciális értékesítési helyzetet jelent. Hasonló a helyzet a magas értékű és professzionális értékesítési helyzetekben. Sokkal nagyobb a felelősség a döntéshozón, a döntési folyamat több lépcsős, gyakran több ember dönt, és ami a legfontosabb: a döntéshozatalnál az értékesítő gyakran nincs jelen. Így érthető, hogy csak akkor sikeres az értékesítési folyamat, ha az teljes mértékben a vevő belső meggyőződésére alapoz. Ezt a belső meggyőződést pedig csak kérdésekkel tudod kialakítani.

A SPIN kérdezéstechnika négy, az igazán sikeres értékesítők által használt kérdéstípussal – a SPIN kérdésekkel – dolgozik. Ezekkel a kérdésekkel képes leszel úgy felépíteni a kérdéseidet, hogy azok megválaszolásával a tárgyalópartner maga építi fel a megoldandó probléma súlyát, a kívánt megoldás tulajdonságait és a megoldás bevezetésének konkrét, vállalatra szóló hasznait.

Így elérheted, hogy a tárgyalópartner motiváltan és meggyőzően képviseli termékedet / szolgáltatásodat a döntéshozatali fórumokon. Az értékesítés sikere a vevő számára személyes üggyé válik, így sokkal többet megtesz az értékesítési folyamat sikeréért.

Kinek szól a SPIN kérdezéstechnika tréning?

Amennyiben vállalatoknak, intézményeknek értékesítesz magas értékű szolgáltatásokat, érdemes megismerkedned a SPIN kérdezéstechnikával! A leglátványosabb bemutató anyagoknál is hatékonyabban, könnyebben és meggyőzőbben tudsz vele bemutatni összetett és magas értékű termékeket.

Feltétlenül tanuld meg a SPIN kérdezéstechnikát, ha a vevőidnek szüksége van ugyan a termékedre, de fel kell bennük keltened a vásárlási igényt. Ez az értékesítési technika komolyan megkönnyíti neked az ügyfeleid meggyőzését.

Bármilyen értékesítési területen dolgozol, érdemes megismerned a SPIN kérdezéstechnikát. Olyan dolgokat tanulsz meg a döntési folyamatról, a beszélgetésvezetésről, amit bármilyen értékesítési helyzetben és területen csodálatosan alkalmazni fogsz.

Mindenképpen neked szól a SPIN kérdezéstechnika tréning, ha az alábbi szempontok közül valamelyik rád is igaz

  • vállalatoknak, intézményeknek értékesítesz
  • az általad képviselt termék, szolgáltatás magas értékű
  • a döntési folyamat több lépcsős
  • a beszerzési oldalon szakértők, professzionális vásárlók állnak
  • a döntésben több személy vesz részt.

Szervezési információk

A SPIN kérdezéstechnika tréning 4 órás program. A tréning feladatai során a saját termékeddel és célcsoportoddal is foglalkozunk, a technikákat a saját mindennapjaidra is vonatkoztatod. A módszerek között előadások, rövid prezentációk, feladatlapok és megbeszélések szerepelnek. A tréning helyszíne lehet a Győri Tréning irodája Győrben, közösen egyeztetett más helyszín vagy akár online is. Az online megvalósítás lehetővé teszi, hogy bárhonnan bekapcsolódhass a programba.

Tréner: Daróczi Zoltán

Helyszín: Online

Létszám: 1-6 fő

Dátum: 2021.10.20

Időtartam: 1×4 óra

Ár: 25.000 Ft