Az Enneagram tréning az emberi karakterekről, fejlődési utakról szól. A tréning végére jobban megismered magadat, jobban megértesz másokat. Betekintést kapsz a személyiség fejlődésének dinamikájába. Sokkal tisztábban fogod látni, mire van Neked szükséged és mire van szüksége másoknak.

Az Enneagram tréning rövid jellemzése

A napi munkánk során munkatársainkkal, üzleti partnereinkkel folytatott együttműködésünk alkalmával a magánéleti kapcsolatainkban hatással vagyunk egymásra. Ezen együttműködés közben meg akarjuk egymást ismerni, egymással eredményes és harmonikus kapcsolatot szándékozunk építeni, el szándékozzuk érni céljainkat.

Ezen a képzésen megismerheted az emberi természet sajátosságaiból eredő legfőbb mozgatórugókat. Az Ennegram személyiségtipológiájával továbbfejlesztheted önismeretedet és megtanulhatsz egy olyan rendszert, amellyel felismered mások személyiségének sajátosságait, viselkedésének jellemzőit. Ezen ismeretek birtokában üzeneteidet hatékonyan tudod közvetíteni, másokkal való együttműködésed még eredményesebbé válik.

Miről szól az Enneagram tréning?

Az Enneagram személyiségtipológiája eredményesen ötvözi a régi korok bölcsességét és a modern pszichológia tudományát. Útmutatást ad, hogy különböző személyiségtípusú embertársakkal milyen módon érdemes viselkedni a megértés, a kölcsönös eredményesség érdekében. Segítséget kapsz ahhoz, hogy meghatározd céljaidat, megtaláld csak rád jellemző utadat. Ha párkapcsolatban élsz, a képzésre hozd el a párodat is, hidd el, megéri!

A képzés három nagyobb témakör köré épül.

A személyiség 3 mozgatórugója

Az Enneagram 9 személyiségtípusa

A személyiség fejlődésének útjai

Ezen a képzésen megismered azt a három alapérzelem által vezérelt triászt, amelyben a 9 személyiség típus viselkedési sajátosságai magyarázatot nyernek. Ennek segítségével megérted a személyiségeket mozgató erőket, logikusabbá és érthetőbbé válnak a személyiségtípusok

Az Enneagram tréningnek része a 9 személyiségtípus részletes megismerése, ehhez kapcsolódóan pedig az önismereti teszt kitöltése, valamint munkatársaid, családtagjaid viselkedésének megbeszélése. Ez fejleszti benned a megértést és a tudatosságot, kulcsot kapsz a jobb együttműködéshez.

A fejlődési utak kirajzolása az Enneagramhoz kapcsolódó rendkívül értékes ismeretanyag. Nem csak megismered és megérted az egyes típusokat, hanem térképet kapsz ahhoz is, hogyan hozhatod ki magadból és másokból a leges legjobbat.

A képzés célcsoportja

Az Enneagram személyiségtipológia mindenkit érint, akit érdekelnek a személyiség, a személyiségfejlődés, az emberi viselkedés mozgatórugói. Az egyik leghasznosabb, legérdekesebb tréning, amin valaha is részt vehetsz.

Természetesen különösen hasznos azoknak, akik emberekkel foglalkoznak: munkahelyi vagy szervezeti vezetők, ügyfélszolgálati ponton, értékesítésben dolgozók, pedagógusok. Nagyon ajánlott azok számári a képzés, akik

  • önismeretüket szándékozzák fejleszteni;
  • mások viselkedési motivációit akarják megérteni;
  • fejlesztenék együttműködésüket munkatársaikkal, partnereikkel;
  • csoportok, projektek működését akarják javítani.

És természetesen magánszemélyek is, akik szeretnék tudatosabban alakítani életüket.

Szervezési információk

Az Enneagram Tréning 2 napos program. Évente 1-2 alkalommal kerül meghirdetésre. Az Enneagram tréning feladatai során a saját vezetői munkádra is kapsz visszajelzést, a technikákat a saját mindennapjaidra is vonatkoztatod. A módszerek között előadások, rövid prezentációk, feladatlapok, filmfelvételek és megbeszélések szerepelnek. Az online megvalósítás lehetővé teszi, hogy bárhonnan bekapcsolódhass a programba.

Tréner: Szekér Károly

Létszám: 3-9 fő

Időtartam: 2×7 óra

Helyszín: Győri Tréning

Dátum: hirdetés szerint

Ár: 69.000 Ft./ fő

Résztvevői vélemények a tréningről

Szekér Károly tréner mintegy két évtizede foglalkozik az Enneagram témakörével. Az általa kidolgozott Enneagram tréninget már több száz alkalommal vezette, így hatalmas gyakorlatra tett szert. Ez a képzés sok éven keresztül tartozott az Audi képzési programjába is, ahol évi több alkalommal maximális létszámmal indult, kizárólag önként jelentkező munkatársakkal.

Néhány vélemény a Győri Tréningnél tartott Enneagram tréningek résztvevőitől:

„Fantasztikus Enneagram tréningen vettem részt az elmúlt 2 napban Szekér Károly vezetésével,amit ezúton is köszönök neki.Megismertem saját magam működését a mozgatórugóimat és a fejlődési útvonalamat is. Mondhatni, egy használható térképet kaptam ahonnét tudom A pontból B pontba hogyan jutok el.” V. Andrea

„Nagyon köszönöm a hétvégi oktatást , nagyon nagy segítséget adott a Károly által megtanított anyag elsajátítása , komoly tapasztalatokat szereztem megint magamról .Sok felismerést is szereztem , amit biztosan tudok még hasznosítani az életemben a munkában .Köszönöm a remek hangulatot az aktív csoporttársaimnak is.” A. Edit

„Nagyon örülök hogy végül is úgy döntöttem, hogy eljövök erre a tréningre.
Megismertem önmagam, rájöttem , hogy mely tulajdonságok a hiányosságaim,mik az erősségeim.A legfőbb eredményt viszont annak tartom, hogy az előrejutásomnak, az előrelépésemnek rájöttem , hogy mi a feltétele. Az előadó, Szekér Károly fantasztikus teljesítményt nyújtott. Köszönöm neki.” N. István