Hogyan lehet minimális ráfordítással rendet teremteni a munkafolyamatokban és gazdaságosabbá tenni őket? Az 5S folyamat online tréning bemutat számodra egy teljesen logikus módszert.  Segít még neked abban is, hogy mindezek mellett a munkahelyed stresszmentesebbé válik.

Mit nyersz az 5S folyamat online tréninggel?

Nehéz megfogalmazni pár sorban azt, hogy mit nyersz az 5S folyamat online tréninggel. Aki már használja ezt a módszert a gyakorlatban, óriási átalakulást él  meg. Az 5S folyamat bevezetése először konkrétan „felrobbantja” a szervezetet.  Ezután pedig  játszi könnyedséggel varázsol körülöttünk egy olyan környezetet, ami az átláthatóságával megnyugtatólag hat minden munkavállalóra és a vállalatra.

Talán kicsit olyan ez, mint amikor költözünk. Az eddigi otthonunkat darabokra szedjük, közben találunk rég nem használt, már elromlott, illetve felesleges dolgokat. Ezeket már felesleges tovább vinni az új otthonunkba. A pakolás közben olykor elkeseredés lesz úrrá rajtunk. Úgy érezzük a káosz, ami körül vesz talán örökké tart és nem fogunk tudni átköltözni. Aztán amikor már minden feliratozott dobozban van, külön a törékeny konyhai darabok, a gyerekszoba kincsei és mindez felkerül az autóra fellélegzünk, hogy sínen vagyunk.

Az újabb nehézség akkor jön, mikor ki kell pakolnunk és mindennek meg kell találnunk a megfelelő helyet.

Viszont, ha a helyére kerülnek a számunkra értéket képviselő dolgaink, boldog megelégedettséggel ülünk le a kanapéra és nézünk körül az új, praktikusabb otthonunkban.

Miről szól az 5S folyamat online tréning?

Célja az 5S folyamat online tréningnek az, hogy vállalatodat egy új otthonba költöztesd. Egy olyan otthonba, ami sokkal megfelelőbb a folyamataid optimálisabb működéséhez, és mindemellett gazdaságosabb is.

Úgy épül fel az 5S folyamat online tréning, hogy minden egyes lépés részletesen kidolgozott példákat tartalmaz. Egyúttal láthatóvá teszi, mi az előnye az egyes pontoknak. Így könnyen érthető, és a gyakorlati kivitelezése sem fog nehézséget okozni.

Neked szól ez az online tréning?

Az 5S folyamat online tréning olyan vezetőknek és tanulni vágyóknak készült, akik szeretnék, ha átlátható rendszerek segítenék a munkájukat. Mindemellett zavarja őket az, ha a munkavégzés során értelmetlen felesleges munkamenetekbe botlanak nap mint nap. Egészen biztosan nem fogod megbánni az 5S folyamat online tréningen való részvételt, ha szeretnél beruházás nélkül versenyképes maradni. Ha szeretnéd a termékedet/ szolgáltatásodat gazdaságosabban előállítani. Ezzel a módszerrel mindezt el tudod érni. Mindemellett a stressz csökkenni fog a mindennapi munkavégzésed során.

Az 5S folyamat online tréning témakörei:

  1. Szétválogatás (Sort out – „Seiri”) – válogassuk át az összes dolgot az adott területen, és csak azt tartsuk meg amire a munkavégzéshez szükség van.
  2. Szervezett rend (set in order- „seiton”) – a felhasználás sorrendjét alapul véve a szükséges dolgokat átlátható rendszerbe tároljad a használat alapján
  3. Szisztematikus takarítás – és ellenőrzés – (shine- „seiso”) – A takarításnak célja van, a takarítás az ellenőrzés, és a hibamegelőzés egyik módja!
  4. Szabványosítás – standardizálás (standardizing – „seiketsu”) – miután kialakítottad az első 3S rendszerét, alkoss standardokat, amik leírják hogyan működjön, és nézzen ki a munkahely akármilyen helyzet is adódik.
  5. Szinten tartás – továbbfejlesztés (sustaine – „shitsuke”) – Fegyelem! A már meghatározott és kialakított szabványok és folyamatos fejlesztés fenntartása napi szinten.
  6. 5S a dokumentációban és a munkafolyamatokban – „5S az irodában”