ABC analízis példa / ABC XYZ elemzés

A folyamatfejlesztés arról szól, hogyan gyárts pazarlás nélkül. Vannak termékek, amelyek gyártása több veszteséget okoz, mint hasznot. Ezek megtalálására és a termelés optimalizálására szolgál az ABC elemzés. Ezt a módszert ismered meg ebből a bejegyzésből. Rengeteg költséget takaríthatsz meg vele!

Vezetők feladatai a folyamatos fejlesztésben

Ha szervezetfejlesztésről beszélünk, szót kell ejteni arról, hogy mik a vezetők feladatai a folyamatos fejlesztésben. Ebben a bejegyzésben arról olvasol, hogy a vezetői kommunikáció miképpen lehet döntő befolyással a folyamatok kivitelezésére. Arra vonatkozóan is kapsz támpontot, hogy melyik vezetői szintnek mi a legfontosabb döntési és cselekvési hatásköre.

Lean gyártás – mérettől és gyártástól függetlenül ajánlott

A lean után érdeklődőket leginkább a lean gyártás, azaz a karcsúsított gyártás témaköre érdekli – legalábbis a google szerint. Többen keresnek erre a kifejezésre, mint a leanhez kapcsolódó más kulcsszavakra. Talán azért is olyan fontos ez a kulcsszó, mert az után kutatsz, hogy mit is jelent a lean gyártás, mi az előnye számodra, hogyan lehet bevezetni és konkrétan mennyi ideig tart és mindez mibe kerül? Erről szól ez a lényegre törő bejegyzés.

Tréning – mit jelent és mire használhatod?

Mi a különbség kommunikációs tréning, előadás, coaching és terápia között? Mikor melyiket válaszd? Melyik mire jó? Ebben a bejegyzésben áttekintjük a fogalmakat. Megtudod, hogy mikor érdemes tréninget választanod és mikor inkább egy jó előadást, egy coachot vagy éppen pszichológust.

Folyamatfejlesztő, tréner és coach – mikor melyiket?

Folyamatfejlesztő, tréner és coach
Ebben a beszélgetésben arról hallasz, hogyan támogatja a folyamatfejlesztő, a tréner és a coach a tartós rend kialakítását az üzemi, irodai területen.
A rend, vagyis a tisztaság és rendezettség, óriási szerepet játszik a hatékony termelésben és a dolgozói elégedettségben.
Mégis nehézségekbe ütközik a megfelelő rend kialakítása és folyamatos fenntartása.