A Szenzációs Vállalat beszélgetéssorozatban aktuális vezetői, vállalatszervezési, oktatási kérdésekről beszélgetünk. A 10-25 perces beszélgetések során olyan témákat érintünk, mint pl.

  • mit jelent a RACI mátrix és hogyan segít a folyamatok rendezésében?
  • milyen jelekből ismered fel, hogy szükséged van tanácsadóra?
  • hogyan változik meg a jövőben a munkavégzés?
  • miért fontos egy jól kiválasztott tréninghelyszín, vagy
  • a vállalati krízisek leggyakoribb okai és hogyan kezelheted őket.

A beszélgetésekhez időnként vendégeket hívunk és előfordul, hogy külső helyszínekre is ellátogatunk. Így szélesedik a tudásanyag, amit elsajátíthatsz, megismersz szolgáltatókat, tanácsadókat is.

Miért érdemes meghallgatnod a Szenzációs Vállalat beszélgetéseket?

Ezeken a beszélgetéseken nem csak színvonalas időtöltést kívánunk nyújtani. Olyan témaköröket érintünk, amik sok vállalkozó számára fontosak, de ismeretlenek. A beszélgetések meghallgatása könnyed online képzést ad neked, fáradság nélkül juthatsz új ismeretekhez, ötletekhez.

A beszélgetéseken keresztül támpontot kapsz arra, hogy

  • felismerd, minden rendben van-e a vállalatodnál
  • tudd, hol keresd a megoldást bizonyos helyzetekre
  • megismerj tanácsadókat, szolgáltatókat, helyszíneket
  • gyarapítsd vállalkozói, vezetői tudásodat.

Milyen beszélgetéseket hallgathatsz meg a Szenzációs Vállalat sorozatban?

Szenzációs Vállalat – bevezető beszélgetés

Bevezető beszélgetés.
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Fejlődni akkor tudsz igazán, ha van cél, ami felé haladsz. Ez a cél akkor ad igazán erőt, ha meg tudod jeleníteni magad előtt. Az indító beszélgetésben erről a célkitűzésről, képről beszélünk, ami felé haladva értelmet kap a mindennapi küzdelem és a cégfejlesztés is.

A bevezető beszélgetés központi témája, hogy mit is jelent a „Szenzációs vállalat” kifejezés. Mitől szenzációs egy vállalat? Mit nyersz azzal, hogy szenzációs a vállalatod?

Kapcsolódj be, gondolkodj velünk! Találj magadnak személyes motivációt arra, hogy ne csak a cégedben, hanem a cégeden is tudatosabban dolgozz.

5 jel arra, hogy szükséged van szakértőre

Szenzációs vállalat - 5 jel arra, hogy szükséged van szakértőre
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Egy külső szakértő pénzbe kerül. Sokan ezért maguk küzdenek, önállóan próbálják megoldani a helyzeteiket. Olyan ez, mint amikor panaszok esetén orvos helyett az internethez fordulsz és megpróbálod magad megtalálni a megfelelő gyógymódot. Ez persze sikerülhet, de lassabb, veszélyesebb, stresszesebb és következményei miatt sokszor sokkal drágább is.

Persze vannak rossz orvosok és rossz szakértők. Ez a beszélgetés azonban arról szól, honnan ismered fel, mik a tünetei annak, hogy szakértőhöz érdemes fordulnod. Honnan tudod, hogy megéri az időt és a pénzt befektetni egy tanácsadó vagy tréner cég munkájába? Ez a beszélgetés egy korrekt áttekintés arról, hogy melyek azok a helyzetek, amikor egy Szenzációs Vállalatnak is szakértőre van szüksége.

Neked csak azt kell tudnod, szükséged van-e szakértőre. Ha ezt el tudod dönteni, akkor már csak arra kell figyelned, hogy egy jó szakértőt találj.

Mire jó a RACI mátrix?

Mire jó a raci mátrix
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

A hatékonyság és a nyugalom alapja a rend. Nagyon sok cégnél azonban rendetlenség uralkodik – vannak folyamatok, amiknek nincs gazdája, vannak, amelyeknek több gazdája is van. Némelyik folyamatról azt sem tudjuk, hogy van, mégis működik. Másokról tudunk, de nem működnek.

A RACI mátrix egy nagyon konkrét eszköz arra, hogy teljeskörűen áttekintsd a céged folyamatait, rendet rakj és észszerűsíts. Eszköz a Szenzációs Vállalat megvalósításához.

Feltétlenül ajánljuk ezt a beszélgetést minden cégvezetőnek.

Készségfelmérő tesztek

Készségfelmérő tesztek használata
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Megfelelő embert a megfelelő helyre! De honnan tudod, hogy ki a megfelelő ember?

Neked is kézenfekvőnek tűnhet, hogy megnézed, milyen személyiségtípusa van egy munkatársadnak és mennyire felel meg az általa betöltött munkakör elvárásainak.

Ebben a beszélgetésben áttekintünk néhány készségfelmérő tesztet, bemutatjuk, mire alkalmasak, hogyan használhatod őket. Nézd meg és légy okosabb a tesztek világában!

Beszélgetés az együttműködésről – vendégünk Müller Sándor

Szenzációs vállalat - beszélgetés az együttműködésről
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Jó csapat nélkül nincs hatékony vállalat. De milyen is a jó együttműködés és hogyan lehet azt fejleszteni?

A Szenzációs Vállalat beszélgetéssorozat adásában vendégünk Müller Sándor, tréner, egyben cégtulajdonos. Vele beszélgetünk a tapasztalatainkról, az együttműködés rejtett buktatóiról és a fejlesztési lehetőségekről.

A vállalat 12 stresszpontja

A vállalat 12 stresszpontja
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Egy igazi stressztérképet ismersz meg a Szenzációs Vállalat hatodik adásában. Ahogy végighaladunk az egyes stresszpontokon, fokozatosan világossá válhat számodra is, hogy mi az, ami a legnagyobb stresszforrás a saját vállalatodnál.

A beszélgetésből azt is megtudod, milyen eszközzel tudjuk felmérni a cégednél levő stresszfaktorokat már néhány nap alatt.

Átalakuló munkavégzés – vendégünk Dinnyés Álmos

Átalakuló munkavégzés
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

A Szenzációs Vállalat sorozatban ezúttal Dinnyés Álmos tanácsadóval beszélgetünk arról, hogyan alakul át a munkavégzés a nem is olyan távoli jövőben. Mióta létezik távmunka? Mi a különbség home office és távmunka között? Mit nyerhetsz a távmunkával és milyen feltételei vannak, hogy jól működjön?

A beszélgetésben elhangzó gondolatok számodra is inspirációt jelenthetnek. kapcsolódj be és legyél az átalakulás nyertese!

Szenzációs Vállalat – Szenzációs helyszínek. A Panoráma Birtok.

Szenzációs vállalat - a Panoráma Birtok
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Már megint egy pont, ahol a cégvezetők szeretnek spórolni: a tréninghelyszín. Merthogy minek is teremre költeni, ebédet fizetni, messzire utazni? Van a tárgyalóban Flip Chart tábla és projektor, ha pedig nincs tárgyaló, jó lesz az ebédlőasztal is a műhely sarkában.

Nézd meg a beszélgetést és választ kapsz ezekre a kérdésekre. Megtudod miért megtérülő befektetés, ha időnként külső helyszínt választasz akár egy belső értekezlethez is. Történetek a helyszín fontosságáról, egy csodálatos helyszínen, a Panoráma Birtokon.

Krízisek a vállalatnál

Krízisek a vállalatnál.
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.” Ezzel a Tanú c. filmből származó híres idézettel is kifejezhetnénk azt, ami sok cégvezető és munkahelyi vezető napi tapasztalata: a folyamatos krízis menedzsmentet.

Ha szeretnél valamit tenni a krízisek ismétlődése ellen, ebben a beszélgetésben hasznos tippeket találsz. Áttekintünk 4 krízis típust, azok okait és ellenszerüket.

Munkabiztonság és Folyamatjavítás

Munkabiztonság és folyamatjavítás
Kattints a képre, hogy megnézhesd a beszélgetést!

Ismét külső helyszínen a Szenzációs Vállalat beszélgetéssorozat. Vendéglátónk Jung-Simon Eszter, a Simon Munkabiztonság tulajdonosa.

A munkabiztonság kötelező téma minden vállalatnál. Szigorúan ellenőrzik is. Ez a beszélgetés viszont arról szól, hogy mit nyerhetsz cégvezetőként, ha költesz a munkabiztonságra, hogyan vezet a biztonság költségmegtakarításhoz, hatékonyságnöveléshez. Munkabiztonság a biztonsági szakértő és a folyamatfejlesztő szemszögéből nézve.

Hallgass te is a szakértőkre és tekints befektetésként a munkabiztonságra!