Ebből a bejegyzésből azt tudod meg, miért hasznos, sőt nélkülözhetetlen a kommunikációs tréning cégvezetőknek. Ezeken a képzéseken fejleszted azt a képességedet, hogy embereket motiválj, munkát szervezz, számon kérd a minőséget. Ezeket a készségeket mindenkinek tanulni kell. Ha a vezetőid még nem voltak vezetőképzésen, mindenképpen érdemes részt venniük rajta.

A vezetői tréningek sokkal könnyebben elérhetőek, mint gondolnád.

Mi a különbség egy egyéni vállalkozó és egy cégvezető között?

A különbség egyéni vállalkozó és cégvezető között elsősorban az, hogy míg egy egyéni vállalkozó minden feladatot maga old meg, addig a cégvezető egy csapatra támaszkodik. Egy csapat vezetéséhez pedig a szakértelmen kívül emberismeretre, kommunikációs készségekre, jó munkaszervezésre van szükség. Az egyéni vállalkozónak elég, ha jó szakember. A cégvezető munkáját viszont mások munkáján keresztül ítélik meg.

Egy közepes szaktudású vezető kiváló cégvezető lehet, ha tud az emberekkel bánni. Ezzel szemben egy kiváló szaktudású szakember csapnivaló cégvezető lehet, ha nem ért az emberekhez. Akár romlásba is döntheti az egész vállalatot.

Nem számít, milyen jó szakember és felelősségteljes munkavállaló vagy. Ha a beosztottad nem ilyen, a munkádat negatívan fogják megítélni. Mindenért, amit a beosztottad tesz, cégvezetőként te vagy a felelős.

Abból, hogy te vagy a felelős az embereid munkájáért, következik még egy nagyon fontos dolog. Minden olyan helyzetben, ahol a beosztottaid hibáznak vagy csődöt mondanak, neked kell korrigálni a hibát vagy kipótolni a hiányzó erőforrást. Az állandó aggódás, stressz, túlmunka, amit ez a helyzet hoz, kikezdi a magánéletedet és az egészségedet egyaránt.

Ebből kifolyólag az a cégvezető, aki nem tud az emberekkel bánni, saját magára is veszélyt jelent. Az állandó harc, stressz és kudarcélmény alatt szép lassan tönkremegy.

Miért fontos a kommunikációs tréning cégvezetőknek?

A fentiek alapján láthatod, hogy az a cégvezető, aki nem tud az emberekkel bánni, „ön- és közveszélyes”. Egyszerre jelent veszélyt a cége és saját maga számára.

A kérdés most már csak az, hogy vezetőnek lenni adottság vagy tanulható képesség? A választ az utóbbi évtizedek menedzsment kutatásai egyértelműen megadják: a vezetés tanulható és fejleszthető képesség.

Milyen tréningeket választhatsz Győrben?

Szerencsére nem csak tanulható a vezetői kommunikáció, hanem ténylegesen is jelentkezhetsz továbbképzésekre. Legalábbis a Győri Tréningnél folyamatosan találsz kommunikációs tréningeket, amit akár egyénileg is igénybe vehetsz.

A témák tekintetében a vezetői alapismeretektől a teljesítményértékelésen és fejlesztő vezetésen át az időgazdálkodásig, projekt menedzsmentig és érveléstechnikáig fejlesztheted a készségeidet.

A szervezés szempontjából kérheted a tréninget a beosztottaidnak vagy saját magadnak egyénileg. A képzést a céged telephelyén (irodában) vagy akár a Győri Tréning irodájában is elvégezheted.

Kérhetsz online tréninget, ahol nem kell utaznod vagy eljöhetsz a meghirdetett nyitott tréningek egyikére.

Az időigény is rugalmas – a képzések 3-4 órás blokkokból épülnek fel, így lehetőség van fél napos, egész napos vagy klasszikus 2 napos tréningek megtartására is. A blokkok között 1-2 szünetet is lehet tartani, így hosszabb időn keresztül egész tréningsorozatot végezhetsz el.

Ne gondolkodj túl sokat a képzéseken! A vezetői képzések témájában kérhetsz ingyenes tanácsadást is!

A céges tréningekkel akkor lehetsz elégedett, ha valóban a te helyzetedre szabták. Számos tréningről olvashatsz a Győri Tréning weboldalán is, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ha felveszed velünk a kapcsolatot. Segítünk eldönteni, hogy milyen témában, milyen formában (online vagy offline), milyen csapatnak és milyen időtartamban érdemes gondolkodnod.

Az információt megadjuk, a döntésben szabadon hagyunk. Keress meg minket bátran!