Az ellenvetések kezelése nem ördöngösség. Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan kerüld el, hogy bárki is beléd fojtsa a szót. Megtanulod, hogyan készülnek fel az ellenérvek kezelésére azok, akik mindenre meg tudnak válaszolni. Nem csak hasznos, szórakoztató is.

Miről is szól az Ellenvetések Kezelése tréning?

Találkozol munkád során ellenvéleményekkel, kérdésekkel, ellenvetésekkel? Lehetőségnek érzed ezeket és fel tudod használni a bennük rejlő lehetőségeket?

Ezen a képzésen megtanulhatod, hogyan tudod felhasználni az ellenvetéseket a meggyőzés érdekében! A képzést követően örülni fogsz az ellenvetéseknek, mert építesz rájuk és felhasználod őket céljaid elérésében.

Az ellenvetés legtöbbször az érdeklődés jele és pozitív, támogató energiává fordítható. Felhasználhatod őket az érdeklődés fenntartásában, a mélyreható meggyőzésben, a másik fél motivációjában. Helyes kezelésükkel hitelességed és a rólad alkotott kép pozitívan befolyásolható. Az ellenvetések helyes kezelése a tekintély kiépítésének és a karrier előmozdításának nagyon fontos eszköze.

Kinek hasznos az ellenvetések kezelése?

Ellenvetésekkel mindenki találkozik és kezelnie kell őket, hacsak nem szeretne minden helyzetben alulmaradni.

Vezetők, értékesítők, előadók részére pedig egyenesen a túléléshez tartozik, hogy legyenek ütős válaszaik az ellenvetésekre.

Az ellenvetések kezelése alapvető feladat mindazoknak, akkinek munkájuk során szükségük van mások meggyőzésére akár ötletek, akár ötletek vagy termékek „eladásáról” van szó.

Te is közéjük tartozol? Akkor itt a helyed, az ellenvetések kezelése az alapműveltségedhez tartozik.

Mi tesz téged jó ellenvetés kezelővé?

Lehet, hogy elgondolkodtál már azon, hogyan lehetséges, hogy vannak, akiknek mindenre van válaszuk. Az ilyen emberek titka az, hogy vannak tökéletesen begyakorolt sablonjaik, amik alapján szinte mindenre válaszolni tudnak. Nem a semmiből húzzák elő a villámgyors reakciókat, hanem nagyon is jól begyakorolt válaszaik vannak. Hasonlít ez az önvédelmi mozdulatokhoz.

Vannak szerencsés emberek, akik tehetségesek az ellenvetések kezelésében. Fel van vágva a nyelvük, lehetetlen őket sarokba szorítani.

A jó hír, hogy te is megtanulhatod és begyakorolhatod a sablonokat. Az ellenvetések kezelése jól tanulható műfaj. Csak meg kell ismerned a titkát és begyakorolnod a sűrűn hallott ellenvetésekre adandó válaszokat.

Mit tanít meg neked az Ellenvetések kezelése tréning?

Hogy röviden összefoglaljuk a lényeget: megtanulsz az ellenvetések erejét felhasználva, az ellenvetések mentén értékesíteni illetve meggyőzni másokat. Ha alkalmazod a technikákat, egyrészt kevesebb ellenvetéssel fogsz találkozni. Másrészt megtanulod a saját javadra forgatni őket. Akár odáig is eljuthatsz, hogy némely ellenvetést egyenesen provokálni fogsz annak érdekében, hogy a válasszal teljesen magad mellé állítsd a másik felet.

A kompakt, gyakorlatias képzés alatt a következőkre számíthatsz:

  • Megismersz 11 ellenvetés kezelési technikát a következő kategóriákban: megelőző technikák, érzelmi technikák, értelmi technikák, időnyerésre és fárasztásra alapuló technikák.
  • Pontos instrukciókat és példákat kapsz ezek használatára.
  • A gyakorló feladatokon keresztül megérted, mikor melyiket érdemes inkább választani.A képzés során több mint három órán keresztül aktívan gyakorlod a technikák használatát. Ezek során visszajelzést és javaslatokat kapsz a technikák javítására.

Tényleg jobbá tesz téged az ellenvetések kezelésében ez a tréning?

Az elmúlt közel két évtizedben értékesítők százait oktattam az ellenvetések kezelésére. A legtöbben egy vállalat alkalmazottjaként jött hozzám. Egyéni résztvevők számára sokáig nem volt elérhető ez a képzés.

Két dologban a legtöbb résztvevő véleménye megegyezett. Az egyik az, hogy megtanulták értékelni és néha még kedvelni is az ellenvetéseket. A másik a gyakorlás, a konkrét ellenvetésekre szóló válaszok kidolgozása és gyakorlása. Bátran állíthatom, hogy az ellenvetések kezelését meg tudod tanulni és jobbá fogsz válni ezen a területen.

“Amit eddig félelmetesnek tartottam (ellenvetések), kezelhetőnek és építő jellegűnek találok így a tréning végére.”

“Pontos tájékoztatás a tréning felépítéséről, a helyszín megközelíthetőségéről már a képzés előtt nagyon jó benyomást tett. Hasznosnak találtam a tréninget, köszönöm a sok gyakorlási lehetőséget!”

Hogyan vehetsz részt ezen a tréningen?

A tréningen való részvételre három fajta lehetőséged is van. Válaszd közülük a neked legjobban megfelelőt.

Személyes részvétel csoportos tréningen

Személyes részvétel egyéni tréningen

Személyes részvétel online egyéni tréningen

Miben különbözik egymástól a három megvalósítási mód?

Személyes részvétel csoportos tréningen: félévente legalább egyszer klasszikus formában is meghirdetjük ezt a tréninget, konkrét időponttal. A résztvevők száma minimum 4, maximum 8 fő. Ha összejön a minimális létszám, akkor megtartjuk a csoportos tréninget. Ennek előnye az interaktivitás, a jó hangulat, a csoportdinamika. A többi résztvevőtől is sokat tudsz tanulni. Hátránya, hogy nem mindig jön össze a kellő létszám, így a tréning nem valósul meg. Természetesen belső tréninget is szervezünk, ha egy csapat része vagy esetleg egy csoport vezetője vagy, akkor szívesen tartunk csak nektek tréninget.

Személyes részvétel egyéni tréningen: ebben az esetben csak neked tartom meg a tréninget, közösen egyeztetett időpontban. Így a tréning teljesen személyre szabott, csak a te témáddal foglalkozunk, az idő száz százalékában te állsz a középpontban. Ez a forma nem csak tréning, hanem coaching, tanácsadás is. Válaszd ezt a formát, ha fontos neked a személyes interakció és el tudsz jönni a tréning helyszínre.

Személyes részvétel online egyéni tréningen: a különbség a személyes egyéni tréninghez képest annyi, hogy itt online, skype vagy google meet segítségével veszel részt a tréningen. A négy órás tematikát pedig 2×2 órára bontjuk, hogy online is kiválóan működjön. ebben az esetben csak neked tartom meg a tréninget, közösen egyeztetett időpontban. Így a tréning teljesen személyre szabott, csak a te témáddal foglalkozunk, az idő száz százalékában te állsz a középpontban. Mivel nem kell személyesen megjelenned, a két alkalmat akár munkaidő után, késő délután is elvégezheted.


Ne habozz tájékozódni az induló tréningekről és az árakról! Töltsd ki az érdeklődő űrlapot és máris megkapod az információt arról, hogy mi a következő csoportos tréning időpontja és mennyibe kerül a részvételi díj a csoportos vagy az egyéni tréningeken.

Ha már tudod, hogy milyen formában szeretnél részt venni a tréningen, a megjegyzés rovatban megírhatod!