Gyengítések kerülése – Az erőteljes kommunikáció művészete

Gyengítések kerülése – Az erőteljes kommunikáció művészete

Még a vezető beosztású személyek számára is kiemelt jelentőségű fejlesztendő terület lehet a gyengítések kerülése. Gyakran észre sem vesszük, hogy udvariasságból vagy belső bizonytalanságból gyengítjük a szóbeli megfogalmazásunk erejét. Azonban fontos tudatosítani, hogy a gyenge megfogalmazás csökkenti az üzenet hatékonyságát.

Változtasd meg az életed könnyedén – a kis szokások hatalma

Változtasd meg az életed könnyedén – a kis szokások hatalma

A mindennapi rohanásban könnyű elfeledkezni arról a mély hatásról, amit a szokások gyakorolnak jólétedre, boldogságodra és sikeredre. Az életed lényegében a szokásaid összessége. Változtasd meg a szokásaidat, és megváltozik az életed – ilyen egyszerű. De hogyan változtathatod meg ezeket a mélyen rögzült viselkedéseket?
A szokásokat akkor tudod átalakítani, ha megismered, hogyan alakulnak ki és miben áll az erejük. Ez a cikk segít a szokások megértésében és új szokások kialakításában.

ABC analízis példa / ABC XYZ elemzés

A folyamatfejlesztés arról szól, hogyan gyárts pazarlás nélkül. Vannak termékek, amelyek gyártása több veszteséget okoz, mint hasznot. Ezek megtalálására és a termelés optimalizálására szolgál az ABC elemzés. Ezt a módszert ismered meg ebből a bejegyzésből. Rengeteg költséget takaríthatsz meg vele!

Vezetők feladatai a folyamatos fejlesztésben

Ha szervezetfejlesztésről beszélünk, szót kell ejteni arról, hogy mik a vezetők feladatai a folyamatos fejlesztésben. Ebben a bejegyzésben arról olvasol, hogy a vezetői kommunikáció miképpen lehet döntő befolyással a folyamatok kivitelezésére. Arra vonatkozóan is kapsz támpontot, hogy melyik vezetői szintnek mi a legfontosabb döntési és cselekvési hatásköre.