Az értékesítés külön szakma, aminek megvannak a maga szabályai. A legtöbb esetben azonban “szükséges rosszként” csöppensz az értékesítési munkába: vállalkozást indítasz, kitaláltál egy szolgáltatást és terméket ami csak annyit ér, amennyire megveszik az ügyfelek. Nincs mese, el kell adnod őket. Ha nem ismerősek számodra az értékesítési alaptechnikák, igen nehezen tudsz érvényesülni.

Néhány vállalatnál – például pénzintézeteknél, biztosítótársaságoknál – idővel megkapod azokat az értékesítési tréningeket, amik segítik az eladási sikereidet. Egyéb esetben teljesen magadra vagy hagyva – könyvekből, kazettákból vagy a saját megérzésedre hagyatkozva próbálod meg a termékedet eladni. Keserű kenyér.

Értékesíteni felkészülés nélkül nem csak rengeteg kudarcot jelent, hanem anyagi veszteséget is hoz magával. Minden egyes helyzet, amit nem tudtál kihasználni vagy egyenesen elrontottál, azonnal jelentkezik a hó végi bevételedben / fizetésedben.

Az értékesítési alaptechnikák tréning abban segít téged, hogy ne kelljen mindent a saját károdon megtanulnod. Szisztematikus bevezetést kapsz az értékesítés felépítésébe, a megfelelő benyomás keltésének technikáiba, az érvelés és ellenérv kezelés szabályaiba.

Kinek szól az Értékesítési Alaptechnikák tréning?

Neked szól az Értékesítési Alaptréning,

 • ha még nem voltál értékesítési tréningen és az eladás a munkád fontos része
 • ha szolgáltatást vagy terméket értékesítesz magánembereknek, vállalkozásoknak
 • ha az értékesítéshez személyes találkozásra, termékbemutatásra van szükség
 • ha úgy érzed, a személyes hatás nagy szerepet játszik az eladási eredményekben.

Ilyen helyzetben van például az a takarítóvállalat tulajdonos, aki maga keresi fel leendő ügyfeleit; az a számítástechnikai kereskedő, aki cégekkel köt karbantartási szerződést és ehhez be kell mutatnia szolgáltatását; az biztosítási bróker, aki személyesen adja el a biztosítási szolgáltatásokat magánembereknek; mindenki, aki aktívan keresi meg ügyfeleit és abból él, hogy értékesít.

Kinek nem szól az Értékesítési Alaptréning?

Bár a tréning egyes technikáit az alábbi területeken is használhatod, de mégsem igazán rájuk van szabva:

 • kiskereskedelemben dolgozó bolti eladók
 • online felületen, webshopon keresztül értékesítők
 • telesales értékesítők.

Mit tanulsz meg ezen a négy órás tréningen?

Az értékesítési alaptréning során az értékesítés teljes folyamatát áttekinted. Nem trükköket tanulsz meg, hanem egy munkafolyamatot és a részegységekhez kapcsolódó legfontosabb technikákat. Átfogó tudást kapsz, amit a későbbiekben célirányosan elmélyíthetsz. Kinyílik a szemed és tudatosan, értő módon végzed majd az eladást.

A 4 órás képzés témakörei:

 • Célcsoport meghatározása

Közösen megvizsgáljuk a termékedet és átbeszéljük, milyen problémákat oldhatsz meg velük, miért vásárolnak majd tőled az ügyfeleid. Ezekre az ismeretekre építheted az eladási stratégiádat.

 • Az értékesítés felépítése

Az értékesítésnek ugyanúgy megvan a helyes felépítése, mint bármilyen munkafolyamatnak. Rövid idő alatt képbe kerülsz az értékesítés szakaszaival és a szakaszok sikerkritériumaival hogy soha többé ne veszítsd el a fonalat.

 • Első benyomás és nyitótechnikák

Az eladás sikere sokszor már az első percekben eldől. Az első benyomás hosszú távú üzletek, ismétlődő megrendelések sorsát döntheti el. Az értékesítési alaptréningen megtanulsz néhány fogást, amivel már az elején olajozottan fog indulni a beszélgetés bárkivel.

 • Helyzetfelmérés

A beszélgetést az vezeti, aki kérdez. De mit kérdezz és hogyan nyerd el a kérdezés jogát? Hogyan építsd fel a kérdéseidet úgy, hogy már a helyzetfelmérés szakaszában előkészítsd az érvelésedet? Az értékesítési alaptechnikák tréningen ezt is megtanulod és közösen felépítjük első tudatos kérdésvázlatodat.

 • Érveléstechnika és termékbemutatás

Tudtad, hogy az ember egyidejűleg maximum 7 különálló információt tud fejben tartani? A gyakorlatban azonban jobb, ha ezt 5-re korlátozod? Megtanulod, hogyan férj bele mindössze 5 információba és hogyan fogalmazd meg őket átütő erővel bárkinek. Természetesen gyakoroljuk is a tökéletes termékbemutatást.

 • Kérdések és ellenérvek kezelése

Sokan rettegnek az ellenvetésektől, de te örülni fogsz nekik. A kérdések és ellenvetések szakaszát tudatosan fogod felhasználni az ügyfél végleges meggyőzésére. Egy balettáncos könnyedségével tudod kezelni a legmeredekebb ellenvetéseket is.

 • Zárási technikák

Néhány egyszerű módszerrel megtanulod, hogyan tegyed fel elegánsan a pontot az i-re,  hogyan zárd le pozitívan bármelyik értékesítési beszélgetésedet.

Szeretnél még többet tudni a tréningről? Kíváncsi vagy mennyibe kerül és mikor indul az Értékesítési Alaptechnikák tréning? Tartalmi vagy szervezési kérdéseid vannak? Töltsd ki az alábbi űrlapot és tedd fel a kérdéseidet!