Hideghívás – rettegést kiváltó szó. Sok értékesítő rémálma, ha ismeretlen ügyfeleket kell ajánlatával telefonon megkeresnie. Mégis sok értékesítéssel foglalkozó cég nem tudja megkerülni, hogy fel ne keressen olyan ügyfeleket, akikkel még nincs kapcsolatban. Ezek a megkeresések sokszor az egyetlen esélyt jelentik a forgalom növeléséhez. A jó telefonálási technika a túlélést is jelentheti, amint ez a kis történet is mutatja:

Egyik ügyfelem kis bútorboltot üzemeltet. 10 évvel ezelőtt nagy bajba került – az árukészlet nem fogyott el időben, a forgóeszköz hitelt emiatt nem tudta törleszteni. Ez ahhoz vezetett, hogy nem tudott új árukészletetet beszerezni. Néhány hét alatt a csőd közelébe került. Már minden reklám lehetőséget kimerítettek és nem maradt más hátra, mint azoknak az ügyfeleknek a megkeresése, akik vásárlóként benne voltak az adatbázisban. Telefonálniuk a bolti eladóknak kellett. Egyikük sem végzett még ilyen munkát és rettegtek a hideghívástól. Segítségül egy telefonálási tréninget tartottam nekik. 3 órát töltöttünk a megkereső szöveg megfogalmazásával és gyakorlásával. Ezt követően felhívtuk az első ügyfeleket – a pozitív reakciók minden felülmúlták a várakozásokat. A bútorbolt túlélte a krízist és azóta is sikeresen működik.

Ez a példa csak egy azok közül, amik a telefonos értékesítés sikere mellett szólnak. A telefonos értékesítés ugyanis még mindig a legolcsóbb, legegyszerűbb és leggyorsabb megkeresése az ügyfeleknek. Ennek feltétele a megfelelő telefonálási technika.

Otthon ülsz és nincs megbízásod? Miért ne telefonálnál? Más eszközökkel is kombinálva a telefonos megkeresés rövid idő alatt nagyot lendít a bevételeiden!

Kinek való a hideghívás tréning?

  • Cégvezetőknek, akik szolgáltatásaikkal keresnek meg új ügyfeleket.
  • Kezdő vállalkozóknak, akiknek kevés az ügyfele és a hideghívás közvetlen esélyt jelent nekik.
  • Értékesítőknek, akiknek hideghívás útján keresik fel az ügyfeleket. Alig néhány percük van arra, hogy elnyerjék az ügyfél bizalmát vagy bemutassanak egy ajánlatot.

Mit tanulsz meg ezen a tréningen?

  • Megismered a hideghívás leghatékonyabb felépítését és beilleszted azt egy értékesítési stratégiába.

  • A hang és a testbeszéd szerepét és felhasználását a telefonbeszélgetésben
  • Közösen kidolgozott tökéletes kapunyitó mondatokat, amik befogadóvá teszik az ügyfeleket.

  • A kérdések és ellenvetések kezelését egy rövid, időpontegyeztető telefonbeszélgetés során

  • Megtanulod, hogyan zárd le a beszélgetést egy konkrét tárgyalási időponttal.

  • Végezetül azt is, hogyan mássz ki elegánsan egy olyan helyzetből, ahol nincs esélyed  az előrelépésre.

Kollégákkal is beszéltem róla, nagyon tetszett nekik. Nagyon jó a sikerarányunk, több ingatlanra is kaptunk megbízást.

Mazács Ádám, ingatlanforgalmazó

Szeretnél még többet tudni a tréningről? Kíváncsi vagy mennyibe kerül és mikor indul a Hideghívás – belépő az értékesítési sikerhez tréning? Tartalmi vagy szervezési kérdéseid vannak? Töltsd ki az alábbi űrlapot és tedd fel a kérdéseidet!