Céges Tréning Győrben – legyen az Ön cége is pénztermelő gép!

Mi a céges tréning jelentősége? Miért szükséges és miért éri meg a szervezetfejlesztés, tanácsadás és tréning tudatos alkalmazása minden vállalat életében – mérettől függetlenül? Ebben a cikkben megismersz két konkrét érvet, ami miatt érdemes szervezetfejlesztéssel foglalkoznod.

Csekély befektetéssel évi több millió Forint megtakarítás, gyorsabb fejlődés és stabilabb piaci helyzet, stresszmentesebb és kiszámíthatóbb vállalati működés valósítható meg.

1. érv: Több millió Ft megtakarítás évente, komoly beruházások nélkül

Minden olyan vállalkozás, ami spontán módon fejlődik és alakul, átlagban 20-30 százalékos folyamat-beli veszteséggel dolgozik. Olyan, mint egy rosszul tervezett motor, ami az üzemanyag jelentős részét feleslegesen égeti el.

Ez a veszteség szükségszerű, nem emberi mulasztás vagy hiba következménye. A cégen belüli folyamatok nem egyszerre, hanem időben elhúzódva jönnek létre. Az idő azonban változást hoz magával, a régi és új folyamatok nem lesznek egészen összeillőek, ezért információ veszteség, időveszteség, felesleges készlet, hibák keletkeznek. Így szép lassan összejön az állandó 20-30 %-os veszteség.

Ezzel a 20-30 %-os veszteséggel a legnagyobb probléma az, hogy a vezetők és a beosztottak számára láthatatlan. A vállalat működik, nyereséges, senki sem pihen, mindenki pörög – látszólag csúcsra van járatva minden. És mégis, egészen biztos lehetsz benne, hogy ugyanaz a végeredmény jelentősen kevesebb munkaidővel és ráfordítással is elérhető.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A megoldás, hogy időről időre átvizsgálod a rendszert és egymással kompatibilissé teszed a folyamatokat. Olyan ez, mint egy számítógépes hálózat. Hosszú ideig elég csak az egyes eszközöket cserélni benne – egy routert, egy nyomtatót, egy számítógépet. Egyszer azonban eljön a pillanat, amikor az egész rendszerhez hozzá kell nyúlni, mert annyi minden változott, hogy a régi rendszer már inkább akadályozza a munkát, mint segíti.

Ami a rendszerfejlesztés az informatikában, az a szervezetfejlesztés a vállalatirányításban. Segítségével újra meghatározod a folyamatokat, aktualizálod a munkatársak szaktudását és megtanítod őket az új környezetben együttműködni. Így csökkented a veszteséget és pazarlást, valamint növeled a cég termelőképességét.

A szervezetfejlesztés, a céges tréning nem költség, hanem értékes befektetés, jelentős megtérüléssel. A megtérülés nagyságrendje pedig többszörös, amit egy könnyű becsléssel át lehet tekinteni.

Már egy 10 %-os megtakarítás is óriási előrelépést jelent. Mit jelent 10% megtakarítás a folyamatban? Minden 10 millió Ft működési költségből megmarad 1 millió Ft! Mennyi a tényleges bérköltséged, a működési és termelési költséged? Ennek a 10 %-át egészen biztosan meg lehet takarítani, ha jobb a munkaszervezés, a szaktudás, az együttműködés. Számold ki, mennyit tesz ki a költségeid 10%-a, amit évről évre elveszítesz, és gondold át, mit tennél azzal a pénzzel, ami így felszabadul.

Ez az oka annak, hogy miért áldoznak a komoly cégek szervezetfejlesztésre, folyamatok javítására minden évben, évtizedeken keresztül. Ezért írják nagybetűvel a folyamatok javítását a profi vállalatoknál.

2. A céges tréning, szervezetfejlesztés – felkészülés a piaci versenyre

A vállalati siker egyik alapja a versenyképesség – ez pedig több tényezőn is múlik. Az egyik természetesen a technika, azok a gépek és eszközök, amivel a termelés folyik.

A másik viszont a technikát kezelő ember, aki képes a maximumot kihozni az adott technikából, aki hibamentesen, hatékonyan dolgozik.

A két tényező közül az első – a technika – könnyen beszerezhető bárki számára. Csak pénz kérdése és megvásárolható minden eszköz, minden licenc és szaktudás.

A technika használatát, a termékek értékesítését vagy az ügyfelek tájékoztatását azonban olyan emberek végzik, akik nem vásárolhatók meg a piacon. Őket be kell tanítani, ki kell képezni és motiválttá kell tenni ahhoz, hogy a vállalat sikeresen tudjon működni. A céges képzés nélkülözhetetlen vállalatvezetési eszköz.

Bármilyen munkafolyamat – a termeléstől az adminisztráción át az értékesítésig – megfelelő tudású, képességű és motivációs szintű dolgozókkal 10-30 % -al nagyobb hatékonysággal elvégezhető.

A dolgozók fontossága a hatékonyságban könnyen belátható. Attól, mert a termelőcsarnokban a világ legjobb berendezései állnak, még nem következik, hogy a dolgozók tökéletes munkát végeznek vele. Még ha az alapvető szaktudással és gyakorlattal rendelkeznek is, egy gép vagy szoftver tulajdonságait csak akkor aknázzák ki maximálisan, ha arra valaki megtanította őket. Hasonló a helyzet az értékesítésben: hiába jó a termék, ha az értékesítők nem tudják meggyőzni az ügyfelet, bizonytalanok, hibákat követnek el. A legjobb és a legrosszabb értékesítő teljesítménye között akár 300% különbség is lehet.

Mit jelent 10 % növekedés a termelésben és az értékesítésben? Könnyű kiszámolni, hogy ez minden 10 millió Ft esetében 1 millió Ft plusz árbevételt jelent. Egy 100 millió Forintos árbevételű cégnél ez 10 millió Ft évente. Mekkora árbevétellel rendelkezik a vállalkozásod? Mit jelentene számodra 10 vagy akár 30 % árbevétel növekedés?

Ez az oka annak, hogy a nagyvállalatoknál rendszeresek a vezetői és értékesítési képzések. Ezért költenek csapatépítésre, a kulcspozícióban levő munkatársak egyéni coaching-jára. A céges tréning nem költség, hanem megtérülő befektetés. Az a vállalkozás pedig, amelyik nem foglalkozik a dolgozói továbbképzésével, ahhoz a csapathoz hasonlít, amelyik csak a mérkőzésekre jár ki hétvégenként. Technika, kondíció és stratégia nélkül csak a könnyű helyzetekben tud gólt lőni.

Céges Tréning = Győri tréning

A Győri Tréning – vagyis Reinhardt Éva szervezetfejlesztő és Daróczi Zoltán tréner – pontosan azt nyújtja vállalkozásodnak, amire szüksége van. Nem csak a több évtizedes tapasztalat, a kis és közepes vállalkozások problémáinak ismerete, hanem hatékony online diagnosztikai és problémamegoldó eszközök is garantálják, hogy megszerzed a lépéselőnyt, ami a piaci versenyben a győzelemre vezet.

  • Egy ingyenes helyzetfelmérő beszélgetésen elmondhatod az elvárásaidat, megismered a rád váró feladat nagyságát, a nagy és apró betűs részleteket.
  • Kérhetsz rövid, bevezető képzést a szervezetfejlesztésbe. Ez alapján magad is elkezdheted a fejlesztési munkát.
  • Kérhetsz átfogó szervezeti diagnosztikát. Ebből komoly és tudatos fejlesztési tervet állíthatsz fel, amit lépésről lépésre, vállalható egységekben megvalósíthatsz.
  • Ha úgy döntesz, ránk bízhatod a fejlesztési projektek menedzselését is. Mintha a saját munkatársaiddal dolgoznál, a fejlesztés tartamáig együtt élünk a cégeddel, részt vállalunk a feladatban és a felelősségben is.

Nem kell egyedül eldöntened, hogy mire van szükséged. Kérd az ingyenes helyzetfelmérő beszélgetést, ismerd meg a lehetőségeket és dönts függetlenül, kockázatmentesen, átgondoltan.