DISC modell önismereti tréning nagyszerű eszköz a téged körülvevő emberekkel való együttműködés fejlesztésére! Számos területen alkalmazzák napi szinten – a jól működő csapatok összeállítására, a munkakörhöz legjobban illő munkatárs kiválasztására és a vevőkkel való tökéletes kommunikáció kialakítására.

A DISC személyiségtípusok felismerése nem igényel bonyolult teszteket, hosszú megfigyelést. Éppen ezért is tett szert olyan nagy népszerűségre az üzleti életben. Ha szeretnél egy gyakorlati egyszerű megoldást kapni ahhoz, hogy könnyebben kezeld az általad „nehéz”-nek ítélt embereket, akkor felététlenül ismerd meg az egyik legnépszerűbb, és legegyszerűbb önismereti modellt a DISC-et!

Kinek szól a DISC személyiségtípusok tréning?

Mindenkinek, aki még nem ismeri a rendszert és érdekli az önismeret, a pszichológia, a másokkal való együttműködés. Neked való a DISC modell önismereti tréning, ha szeretnél könnyebben eligazodni a körülötted lévő emberek viselkedésében.

Különösen is ajánlott a DISC modell ismerete, ha olyan beosztásban dolgozol, ahol az emberekkel való kapcsolatteremtés különösen fontos:

 • vállalatvezetők, projektvezetők
 • hr munkatársak
 • értékesítők
 • ügyfélszolgálati munkatársak

Mit tanulsz meg ezen az önismereti tréningen?

Elméleti síkon nagyon egyszerű elfogadni azt, hogy „mindenki más, és így kerek a világ”. De abban a pillanatban, amint ez a különbözőség megnehezíti vagy gátolja a céljaid elérését komoly nehézségeket okoz neked. A kierőszakolás módszerei helyett (kiabálás, duzzogás, erővel fellépés stb.) léteznek a másokkal való hatékony együttműködésnek tanulható módszerei. Az egyik a DISC modell, amit megtanulhatsz a DISC modell önismereti tréningen.

A DISC története régi időkre vezethető vissza I.e. 400-ban már Hippokratész  is négy alapvető álló személyiségtípusról írt, akiket a testfolyadék alapján különböző viselkedés jellemez. Ez a négy személyiségtípusból álló modell megjelenik a DISC modellben is. A DISC modell önismereti tréning erejét és hatékonyságának bizonyítéka, hogy az alapját adó megközelítés több ezer éven át tartósnak bizonyult mind a mai napig! 

A DISC személyiségtipológia négy különböző típust különböztet meg egymástól:

 • Domináns
 • Befolyásoló
 • Szabálytisztelő
 • Kitartó

Ezek a típusok különbözően viselkednek a hétköznapokban, a munkahelyen és a magánéletben. Különböző dolgok motiválják őket, így ennek köszönhetően eltérően valósítják meg a feladataikat, érik el a céljaikat. Ha megismered a DISC modell személyiségtípusait, sokkal könnyebben megtalálod a hangot azokkal, akiknek eltérőek a személyiségjegyeik.

A DISC modell önismereti tréning témakörei:

A tréning elején részletesen megismered a DISC 4 személyiségének tulajdonságait. Természetesen a saját karakteredet is beazonosítod, feladatmegoldás, önismereti teszt és megbeszélés segítségével.

Ezután az együttműkö9dés és feladatmegoldás szempontjából foglalkozol a 4 különböző karakterrel. Megismered, mik a 4 különböző karakter kommunikációs stílusa és viselkedési jellemzői, mik lehetnek az esetleges konfliktus-pontok, és hogyan lehet ezeket feloldani.

A problematikus párokról is szót ejtünk a tréningen. Foglalkozol a teljesen eltérő karakterek közötti kommunikáció sajátosságaival és azok kockázatával.

 • A DISC szerinti személyiségjegyek magabiztos elsajátítása és rutinos alkalmazása a mindennapok és a különböző munkahelyi szituációk során.
 • Segít megérteni saját működésedet, elfogadni a tulajdonságaidat. Rávilágítunk arra, hogyan használjad ezeket, hogy erősségek legyenek.
 • Támpontot ad ahhoz, hogy megértsd mi motiválja az embereket a konfliktusok során.
 • A konfliktusokat rövidebb időn belül, maximális hatékonysággal tudod megoldani.
 • Segít megtanulni, hogyan érd el könnyebben a másik embernél, amit szeretnél úgy, hogy megérted milyen irányító tényezők állnak tetteik mögött.

A tréning épít a résztvevői aktivitásra: játékos gyakorlat, esettanulmányok, közös gondolkodás, ami segít neked az ismeretek elmélyítésében.

Szervezési információk:

Tréner: Reinhardt Éva

Létszám: 3-6 fő

Időtartam: 1×8 óra

Helyszín: Győri Tréning

Dátum: kiírás szerint

Ár: 49.000 Ft./ fő

Szeretnél értesülni az induló tréningekről? Saját munkatársaidnak szerveznél DISC önismereti tréninget? Kattints bátran a jelentkezési oldalra!