DISC modell önismereti tréning a téged körülvevő emberekkel való együttműködés fejlesztésére!

Szeretnél egy gyakorlati egyszerű megoldást kapni ahhoz, hogy könnyebben kezeld az általad „nehéz”-nek ítélt embereket? Ha igen, akkor ismerd meg az egyik legnépszerűbb, és legegyszerűbb önismereti modellt a DiSC-et!

Tudtad? I.e. 400-ban már Hippokratész  is négy alapvető álló személyiségtípusról írt, akiket a testfolyadék alapján különböző viselkedés jellemez. Ez a négy személyiségtípusból álló modell megjelenik a DISC modellben is. A DISC modell önismereti tréning erejét és hatékonyságának bizonyítéka, hogy az alapját adó megközelítés több ezer éven át tartósnak bizonyult mind a mai napig! 

Miről szól a DISC modell önismereti tréning?

DISC modell önismereti tréning _02

A DISC személyiségtipológia négy különböző típust különböztet meg egymástól:

 • Domináns
 • Befolyásoló
 • Szabálytisztelő
 • Kitartó

Ezek a típusok különbőzen viselkednek a hétköznapokban, a munkahelyen és a magánéletben. Különböző dolgok motiválják őket, így ennek köszönhetően eltérően valósítják meg a feladataikat, érik el a céljaikat.

Elméleti síkon nagyon egyszerű elfogadni azt, hogy „mindenki más, és így kerek a világ”. De abban a pillanatban, amint ez a különbözőség megnehezíti vagy gátolja a céljaid elérését komoly nehézségeket okoz neked. A kierőszakolás módszerei helyett (kiabálás, duzzogás, erővel fellépés stb.) léteznek a másokkal való hatékony együttműködésnek tanulható módszerei. Az egyik a DISC modell, amit megtanulhatsz a DISC modell önismereti tréningen.

Neked való a DISC modell önismereti tréning, ha szeretnél könnyebben eligazodni a körülötted lévő emberek viselkedésében.

Vezetőként szeretnéd tudni mi motiválja a munkavállalóidat. Neked való, ha fontos neked, hogy a vállalat feladatait úgy tudd felosztani, hogy a legmegfelelőbb/leghatékonyabb embert találd meg hozzá.

A DISC modell önismereti tréning célja:

 • A DISC szerinti személyiségjegyek magabiztos elsajátítása és rutinos alkalmazása a mindennapok és a különböző munkahelyi szituációk során.
 • Segít megérteni saját működésedet, elfogadni a tulajdonságaidat. Rávilágítunk arra, hogyan használjad ezeket, hogy erősségek legyenek.
 • Segít neked megérteni mi motiválja az embereket a konfliktusok során.
 • Segít abban, hogy ezeket a konfliktusokat rövid időn belül maximális hatékonysággal tudd megoldani.
 • Segít megtanulni, hogyan érd el könnyebben a másik embernél, amit szeretnél úgy, hogy megérted milyen irányító tényezők állnak tetteik mögött.

Nem érdemes részt venned a DISC modell önismereti tréningen, ha mindig minden emberrel szót értesz magad körül, és kiválóan eligazodsz működésükben. Nincs mit tanulnold, ha pontosan érted mi motiválja őket, és mit miért csinálnak.

A DISC modell önismereti tréning témakörei:

A DISC 4 személyiségének részletes bemutatása, és a résztvevők saját karakterének beazonosítása.

 • A 4 különböző karakter kommunikációs stílusa és viselkedéses jellemzői, mik lehetnek az esetleges konfliktus-pontok, és hogyan lehet ezeket feloldani.
 • A teljesen eltérő karakterek közötti kommunikáció sajátosságainak bemutatása és kockázata.
 • A tréning épít a résztvevői aktivitásra: játékos gyakorlat, esettanulmányok, közös gondolkodás, ami segít neked az ismeretek elmélyítésében.

Szervezési információk:

A tréning időtartalma: 8 óra

Tréner: Reinhardt Éva, Daróczi Zoltán


Szeretnél értesülni az induló tréningekről? Saját munkatársaidnak szerveznél DISC önismereti tréninget?

Vedd fel velünk a kapcsolatot ezen az űrlapon keresztül!