Tanuld meg kezelni a saját stresszed! Ismerd meg egyéni működésedet, kerüld el a rossz reakciókat! A stresszkezelés tréningen a stressz felismerését és annak kezelési módszereit tanulod meg – esettanulmányok, saját működésed megismerése és szituációs gyakorlatok által.

Kinek hasznos a stresszkezelés tréning?

Nézd meg, találkozol-e a stressz tipikus tüneteivel!

 • Előfordul mostanában, hogy gyakran felébredsz éjszaka?
 • Esetleg kimerült vagy mégsem tudsz elaludni?
 • Naponta többször felrobbansz otthon, munkahelyen, autóban, buszon, villamoson, boltban?
 • Fáj mindened, és az evési szokásaid is szélsőségesek?
 • Úgy érzed minden nap egy őrült ámokfutás, megoldatlan helyzetekkel, amiből nincs kiút?

Tudtad, hogy ezek lehetnek a stressz első jelei?

Milyen a rossz a stressz és milyen a jó?

A súlyos, krónikus stressz a szívtől az immunrendszerig különféle negatív hatás gyakorol a szervezetre, ami megjelenhet diabéteszben, magas vérnyomásban, depresszióban és sok más betegségben.

A negatív stressz, distressz egy gyűjtőfogalom, ami a túlzottan magas nyomásra utal. Energiát rabol el tőled. Ezzel az a baj, hogy meghaladja az aktuális erőforrásaidat és a megküzdő kapacitásodat. Ez az, ami sajnos egészségtelen fizikai és mentális tünetekhez vezet.

A stressz azonban olyan, mint a bor: kis mennyiségben jót tesz a szervezetnek mert segít a helyzetek megfelelő kezelésében, energiát ad neked, épít téged és csúcsteljesítményre sarkall.

A stresszből erőt meríthetsz, amikor kihívás előtt állsz pl. egy vizsga vagy egy tárgyalás előtt. Erősödik általa a figyelmed, jobban tudsz koncentrálni ezáltal összeszedettebb leszel.

Egy stresszhelyzet előrébb is visz az életben. Egy nehéz esemény után jellemzően még sokáig rágódsz a történteken. Mialatt a szervezet helyreáll, és feldolgozza az eseményeket el is raktározza azokat. Ezek az új tapasztalatok, pedig segíteni fognak a jövőben.

Segíthet rajtad egy stresszkezelés tréning?

„A cél természetesen nem a stressz elkerülése…Ez lehetetlen. Ám ahhoz, hogy képes légy alkotó és boldog életet élni, először ki kell tapasztalnod a stressz rád jellemző optimális szintjét.”

Selye János

Azt tudtad, hogy senki nem született a stresszel, hanem csak megtanulta azt? A saját, egyéni működésünk szolgáltatja az okot arra, hogy utat engedhessünk a distressznek.

A megfelelő egyensúly eléréséhez, elengedhetetlen a saját működésed megismerése, és a rossz reakciók átalakítása.

Azaz meg kell tanulnod kezelni a stresszt, ami a mindennapokban körbevesz. Ebben tudok Neked segíteni.

Neked való a stresszkezelés tréning, ha

– Ha szeretnéd tudatosan élni a napjaidat. Tudatosan reagálni a téged körülvevő emberekre, úgy hogy érted a dinamikát ami köztetek van.

– Szeretnéd a mindennapi szituációkat megfelelően kezelni, és ezáltal a napodat hatékonyan elégedettséggel eltölteni.

Megviseltek az elmúlt évek nehézségei, és szeretnél ugyanúgy vagy jobban működni otthon és a munkahelyeden.

– Szeretnéd ha munkahelyi csapatod együttműködése javulna, a megfelelő kommunikáció és egymás jobban megismerése és elfogadása által.

Mikor nem érdemes részt venned a sresszkezelés tréningen?

Ha mindig minden stressz és konfliktus nélkül halad. Ha minden egyes napod úgy telik el, hogy minden szituációból a lehető legjobbat hozod ki, és közben teljes nyugalom és elégedettség tölt el. Ha könnyedén elengedsz minden nehéz gondolatot, ha mindig mindenkivel konszenzusra jutsz minden feszültség nélkül.

A tréning témakörei:

 • A jó és a rossz stressz
 • Stresszbeazonosítás
 • A stressz kezelésének módszerei
 • Stressz és kommunikáció
 • A kommunikáció csapdái
 • Thomas-Killman modell
 • Asszertív kommunikációs eszközök
 • Hatékony kommunikációs eszközök nehéz emberekkel

Hogyan vehetsz részt a Stresszkezelés tréningen?

A stresszkezelés tréningen részt vehetsz csoportosan vagy egyénileg. Ha csoportos tréninget szeretnél, hozz magaddal ismerősöket, munkatársakat. Ha egyénileg szeretnél részt venni stresszkezelés tréningen, akkor a technikák mellé egyéni coachingot, tanácsadást kapsz.

Kérheted vállalati tréningként is, például egy munkacsoport számára. A stresszkezelés tréning oldja a munkatársak közötti feszültségeket is, javítja a teljesítményt és építi a csapatot.

A program hossza alkalmazkodik az igényeidhez és lehetőségeidhez. Kérhetsz 4 órás vagy akár két napos programot is. A program állhat egyetlen alkalomból, vagy ismétlődő, coaching jellegű foglalkozásokból.

A legegyszerűbb, ha jelzed az érdeklődésedet az alábbi űrlapon keresztül. Mi visszahívunk téged és közösen megbeszéljük, valóban neked szól-e ez a program és milyen formában érdemes rajta részt venned.