A személyiségtípusok ismerete sokat segíthet a munka során – jobban tudsz bánni az ügyfelekkel, a kollégákkal. De jobban megérted önmagadat is. A DISC modell tréning a népszerű DISC személyiségtipológiával ismertet meg téged. Erről az új tréningről a program kidolgozója, Reinhardt Éva Győri Szervezetfejlesztő beszél dióhéjban.

DISC modell tréning

Milyen tapasztalatokkal rendelkezel a DISC személyiségtípusokkal kapcsolatban?

A vállalatok vezetői, és munkatársai is egyaránt szeretik. Könnyen érthető, és a maga egyszerűségével a DISC modell tréning egy kulcsot ad a körülöttünk lévő emberek működésének megértéséhez. Tapasztalatom szerint könnyen kezelhető eszköz akár operatív kollégák támogatásában is.

Miért fontos a DISC személyiségtípusok ismerete?

Ha tudod a mozgatórugóit az egyes személyiségeknek, akkor a konfliktus helyzeteknek megfelelően tudod kezelni a megoldandó feladatokat. A személyiségek ismeretével könnyedén tudod a megfelelő mondatokat használni, ami az alapja lesz a sikeres együttműködés megteremtésének. Rövidebb ideig tartó, konfliktusok nélküli megoldáscentrikus napi rutinok alakulnak ki a vállalaton belül.

Milyen területen lehet majd jól használni ezeket az ismereteket?

A DISC modell tréning segítségével nem csak a vállalaton belüli vezetői működés, de a munkavállalói együttműködés is hatékonyabbá válik. Amint rutinszerűen működik a használata, a magánéleti kommunikáció és együttműködés is egyszerűbb lesz.

Milyen időbeosztásban zajlik a DISC modell tréning?

A DISC modell tréning, 8 órás elfoglaltságot jelent. Az első részben a résztvevők megismerkedhetnek a saját működésükkel. Nagy hangsúlyt kapnak az erősségek, amik a saját személyiségükből fakadnak. A tréning célja a mindennapi életben való hatékony működés elősegítése. A második részben pedig a 4 különböző típus megismerése után a hatékony együttműködésen van a hangsúly.

Milyen típusú gyakorlatokra lehet számítani a DISC modell tréningen?

Olyan gyakorlatok kerültek beépítésre a DISC modell tréningbe, amelyek gyakorlati felfedezésen keresztül tanítják meg a 4 típus különbözöségeit. Videókon, levelezéseken keresztül mélyedhetnek el a résztvevők az önismereti tudásban.

Lehetséges-e céges belső szervezésben megtartani a DISC tréninget?

Természetesen igen, sőt minden vállalatnál kötelezővé kéne tenni! A tréning másnapján érezhetően jobb lesz a cégen belül a hangulat. Erre bátran visszafizetési garanciát vállalok!


Szeretnél értesülni az induló tréningekről? Saját munkatársaidnak szerveznél DISC önismereti tréninget?

Vedd fel velünk a kapcsolatot ezen az űrlapon keresztül!