A konfliktuskezelési stílusok ismerete segít téged, hogy megértsd konfliktushelyzeteid belső dinamikáját. Megismered saját preferált stílusodat és jobban megérted mások viselkedését is. Jobban el tudod dönteni, milyen helyzetben milyen stílust érdemes alkalmaznod. Jobban a kezedbe tudod venni a sorsodat.

Konfliktuskezelési Stílusok – résztvevői ajánló

Miről szól a konfliktuskezelési stílusok tréning?

Konfliktusok ott keletkeznek, ahol érdekütközések vannak. Jól kezelni a konfliktushelyzeteket azt jelenti, hogy felismered, mi az adott helyzetben a helyes viselkedés. Emellett azt is jelenti, hogy a helyes viselkedést meg is tudod valósítani.

Fontos, hogy felismerd, mennyire fontos a te érdeked és mennyire fontosak a másik fél érdekei. Egyensúlyt kell teremtened a saját érdekeid képviselete és másik féllel való kapcsolat megőrzése között. A te érdeked és a másik fél érdekeinek mátrixában lehet kiválasztani a helyes konfliktuskezelési stílust.

 • Megismerni a saját stílusodat azt jelenti, hogy kritikusan megvizsgálod a saját részedet a konfliktusok lefolyásában. Felismered, hogy a te saját stílusod mennyiben befolyásolja egy-egy helyzet kimenetét.
 • Megismerni mások stílusát azt jelenti, hogy megérted, a másik fél milyen játékszabályok szerint gondolkodik. Jobban felismered, mit várhatsz tőle, hogyan fog viselkedni.
 • Megismerni az összes konfliktuskezelési stílust azt jelenti, hogy cselekvési alternatívákat kapsz az érdekellentétek kezelésére. Felismered, mi az, amit mások stílusából átvehetsz, mi az, ami jó, hatékony, amit érdemes megtanulni.

A konfliktuskezelési stílusok képzésen fejleszted tudatosságodat a konfliktusok kezelésével kapcsolatban. Könnyebben el tudod dönteni, hogyan kell viselkedned a konfliktushelyzetekben. Nagyobb önállósággal, határozottabban tudsz viselkedni érdekkonfliktusokban. Jobban tudod képviselni érdekeidet miközben tekintettel maradsz mások érdekeire is.

Tekintsd meg a bevezető előadást!

Neked szól-e a konfliktuskezelési stílusok tréning?

A konfliktuskezelési tréningen érdemes részt venned, ha

 • még nem foglalkoztál a konfliktuskezelési stílusokkal és szeretnéd megismerni őket
 • kíváncsi vagy a saját stílusodra
 • szívesen kitöltenél egy tesztet úgy, hogy azt meg is tudod beszélni
 • támpontot szeretnél kapni arra, melyik stílus a célravezető egy konkrét helyzetben
 • szeretnéd saját konfliktushelyzeteidet megbeszélni

A konfliktuskezelési stílus részben tanult viselkedés, amit meg is lehet változtatni. Ha változtatni, tökéletesíteni, megérteni szeretnéd, érdemes részt venned ezen a képzésen.

A konfliktuskezelési stílusok tréning témakörei

Ezen a képzésen

 • Elmélyíted ismereteidet a konfliktuskezelési stílusokról. Foglalkozol az 5 alapstílussal a dominánstól az elkerülőig. Jobban megismered saját stílusodat és jobban megértesz másokat.
 • Megvizsgálod, mely helyzetben melyik stílus a leghatékonyabb. Példa esetek elemzésével és saját helyzeteid megbeszélésével gyakorlatot szerzel a megoldási utak keresésében. Konkrét szempontokat kapsz a döntésekhez.
 • Szabályokat és tanácsokat kapsz arra nézve, hogyan kezeld mások stílusát. Gyakorolod a szabályokat helyzetgyakorlatokban.
 • Saját konfliktushelyzeteidet megvitathatod a csoportban és konkrét segítséget, javaslatokat kapsz.

Milyen minőségi garanciát kapsz a képzésre?

Mielőtt jelentkeznél a tréningre rövid telefonos igényfelméréssel tisztázzuk, hogy valóban azt kapod-e ezen a tréningen, amit szeretnél. Csak ezután küldöd be a jelentkezési lapot a tréningre.

Ki vezeti a tréninget?

A tréninget Daróczi Zoltán vezeti.

Szeretnél még többet tudni a tréningről? Kíváncsi vagy mennyibe kerül és mikor indul a Konfliktuskezelési Stílusok tréning? Tartalmi vagy szervezési kérdéseid vannak? Töltsd ki az alábbi űrlapot és tedd fel a kérdéseidet!