Konfliktuskezelési Stílusok Online Tréning Bevezető

konfliktuskezelési stílusok online tréning

Nagyon örülök, hogy érdeklődsz a Konfliktuskezelési Stílusok iránt! A konfliktuskezelési stílusok online tréning bevezető bejegyzéséből megtudod:

 • miben segít téged a konfliktuskezelési stílusok ismerete
 • hogyan épül fel a tréning, milyen fejezetei vannak
 • mennyi ideig tart elvégezni a tanfolyamot

Miért érdemes megismerned a konfliktuskezelési stílusokat?

A konfliktuskezelési stílusok tréning bevezető kérdése, hogy érdemes-e részt venned rajta. Az alábbi példákból megtudod, milyen előnyökkel jár saját és mások stílusának tudatosítása.

Gabriella büszke arra, hogy konfliktushelyzetekben érvényesíteni tudja elképzeléseit. Ezért is lett vezető. Nem fél a konfliktusoktól, a beosztottjai teszik, amit kell. A munkatársainak azonban nincsenek önálló ötletei, kérdései. Amikor ő beszél, mindenki csak hallgat. Nemrégen Gabi elkövetett egy óriási baklövést és megdöbbenve értesült róla, hogy a dolgozók között volt olyan, aki ezt előre látta.

Hol itt a hiba? Talán a dolgozók érdektelenek vagy ostobák? Egyáltalán nem. Mivel Gabriella túlságosan domináns a konfliktusokban, ezzel rákényszeríti dolgozóit az alkalmazkodásra. Miután Gabriella felismerte ezt és megtanult problémamegoldó módon viselkedni, a munkatársai is együttműködőbbek lettek.

Gábor kisiparos, aki szerszámalkatrészeket gyárt egy nagyobb vállalat részére. Az utóbbi időben a számláit későn fizették ki, a megrendelések pedig rendszertelenül érkeztek. Évek óta megvan már ez a kapcsolat, a megrendelő Gabi legnagyobb partnere. Nem szeretné őket elveszíteni és reménykedik, hogy minden jobbra fordul. Egy nagyobb megrendelés leszállítását követően írásban értesül arról, hogy a cég ellen felszámolási eljárást indítottak. A számlája nincs kifizetve és minden valószínűség szerint nem is lesz. Gabi bezárhatja az amúgy jól működő cégét.

Mit kellett volna másképp tenni? Utólag könnyű a válasz: ha Gabi időben keres további partnereket és csak előre fizetéssel hajlandó gyártani a problémás vállalatnak, nem kerül ilyen helyzetbe. Gabi is látta ezt, de mivel túlságosan elkerülő típus, inkább a homokba dugta a fejét. Szerencsére tanult az esetből: új vállalkozásában szigorú szabályokat fektetett le és akármennyire is nehezére esett, a fizetés terén többé nem ismert tréfát. Megtanulta a domináns magatartást.

Mindkét példa arról szól, hogy érdekkonfliktusok esetén hajlamos vagy azt az utat választani, ami neked kényelmes, nem pedig azt, ami helyes. Ha ismered magad, könnyebben tudod kiválasztani a helyes konfliktuskezelési stílust. Ezért érdemes ismerned önmagad és megtanulni a konfliktuskezelési stílusok helyes használatát.


Tartalomjegyzék

Ez a tartalomjegyzék azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben bármelyik anyagot könnyebben, közvetlenül megtaláld. Csak kattints a linkre és már ott is vagy.

1) Konfliktuskezelési Stílusok Online Tréning bevezető
2) Az 5 konfliktuskezelési stílus áttekintése
3) Konfliktuskezelési teszt
4) Felismered a Stílusokat? Gyakorló feladat.
5) A helyes stílus kiválasztásának 5 alapelve
6) Hogyan formáld a konfliktuskezelési stílusodat?
7) Mi az ideális stratégia?
8) Hogyan zökkents ki másokat a megszokott stílusukból?
9) A domináns stílus erősítése 7 lépésben
10) Hogyan lehetsz a problémamegoldás bajnoka?
11) Kompromisszumkereső stílus – 6 jótanács, hogy jobban menjen
12) Az alkalmazkodó stílus erősítésének 6 pontja
13) Hogyan lehetsz elkerülőbb?
14) Záró jótanács és tanfolyami értékelő lap
15) Záró teszt
16) Online konzultáció

Mit tanulsz a konfliktuskezelési stílusok tréningen?

A konfliktuskezelési stílusok online tréning bevezető kérdése az is, mik a témakörök, mit tanulsz ezen a tréningen. Ez a tréning 3 fő témából és 11 leckéből áll. A 3 részhez tartozó oldalakat és feladatokat egy-egy e-mailben kapod meg.

Első téma: az 5 konfliktuskezelési stílus

 • részletesen megismered az 5 konfliktuskezelési stílust, azok belső összefüggéseit
 • kitöltöd az online konfliktuskezelési tesztet és megtudod, milyen arányban használod az 5 konfliktuskezelési stílust

Második téma: melyik a helyes stílus?

 • segítséget kapsz abban, hogyan döntheted el, melyik a helyes stílus egy konkrét helyzetben
 • tanácsokat kapsz saját stílusod megváltoztatására, hogy a megfelelő stílust alkalmazhatsz
 • iránymutatást kapsz, hogyan zökkents ki másokat megszokott stílusukból, hogy jobban tudd kezelni a helyzeteket.

Harmadik téma: önfejlesztés – hogyan fejleszd önmagadnál az egyes stílusokat?

 • részletesen, 5 leckén keresztül
 • konkrét tippeket kapsz arra, hogyan fejleszd szükség szerint
 • a domináns, a problémamegoldó, a kompromisszumkereső, az alkalmazkodó vagy az elkerülő képességedet.

Mennyi ideig tart elvégezni a tanfolyamot?

A konfliktuskezelési stílusok online tréning 11 leckéből áll. Egy-egy lecke átolvasása 10-15 percig tart. Hozzájuk kapcsolódnak az ismertető videók, a feladatok és az online konfliktuskezelési teszt. A tanfolyam egyszeri elvégzése 3-4 órát vesz igénybe.

A leckéket a három fő témának megfelelően 3 e-mailbe csoportosítva kapod meg. Az e-mailek kétnaponta érkeznek, így egy hét alatt megkapod a hozzáférést a teljes anyaghoz.

Az online tréninghez való hozzáférésed egy évig tart. Az online konfliktuskezelési tesztet ezalatt akárhányszor elvégezheted és a frissített és bővített anyagokat is elérheted. Az egyes témakörökkel kapcsolatban telefonos és online támogatást is igényelhetsz, így személyes kérdéseidre is választ kaphatsz.


A konfliktusok együtt járnak az emberi kapcsolatokkal és elmélyítik az együttműködést. Az emberi együttélés fontos jellemzője az, mennyire tudják a felek konstruktívan megoldani az egymás közötti konfliktusokat. Az érdekegyeztetésen keresztül kialakuló partnerség, a nyer-nyer helyzetek megteremtése olyan művészet, ami messze túlmutat az egyszerű problémamegoldáson.