Képes lennél eladni bármit egy liftben való utazás alatt? Elég neked 30 másodperc arra, hogy elnyerd álmaid állását?

Képzeld el, hogy éppen a liftre vársz és egyszer csak beszáll melléd az a személy, akivel hónapok óta szeretnél találkozni. Képes lennél arra, hogy kihasználd a lehetőséget? Meg tudnád fogalmazni a kérésedet, javaslatodat néhány másodpercben meggyőző módon? Ez attól függ, mennyire szerepelsz jól a liftbeszéd műfajában.

A liftbeszéd, vagyis az elevator pitch mindennapos dolog volt a XX. század elején Amerikában. Üzletemberek, alkalmazottak, karriert építő fiatal emberek hónapokig gyakoroltak azért, hogy kihasználják életük legnagyobb lehetőségét egy másfél perces liftutazás alatt.
Jónéhány fényes karrier, hatalmas üzleti lehetőség született meg abban az időben egy szimpla liftkabinban.

Ma már nem kell a liftajtó előtt várakoznod, de sokszor neked sincs több időd, mint a XX. század eleji szerencselovagoknak.

  • Elfoglalt a főnököd és te kérni akarsz tőle valamit? – Ha egy percen belül megnyered, az esélyeid radikálisan nőnek.
  • Területi képviselő vagy és új terméket ajánlanál egy üzletben? – 30 másodperced van, hogy elnyerd a megrendelést.
  • Egy rendezvényen veszel részt és ismerkedni akarsz a svédasztal mellett? – 20 másodperc alatt bárkivel kapcsolatot építhetsz és bárhova bejuthatsz.

Mire jó a liftbeszéd?

Röviden erre: sokkal több mindent elérhetsz, ha rendelkezel az átütő erejű érvelés képességével.

A Rövid, de Átütő Erejű Érvelés olyan készség, amivel sokra viszed mind a munkahelyen, mind az üzletben, mind a magánéletben. Azonban senki nem születik az érvelés bajnokának, ez egy olyan készség, amit tanulni lehet és tanulni kell.

  • Ahhoz, hogy érvényesülj, megfelelően kell kitűznöd a célodat.
  • A kérésed megfogalmazásánál be kell tartanod az alapvető szabályokat. És nem utolsósorban:
  • Tudatosan, valamelyik Érvelés Felépítési Sablon szerint kell egymáshoz fűznöd a mondataidat.

A liftbeszéd műfajában még versenyeket is tartanak, ahol 2 perc áll rendelkezésedre, hogy magával ragadó módon beszélj egy témáról.

Érvényesülni egyetlen perc alatt – tanulható és gyakorolható képesség!

A liftbeszéd eszközeit megtanulhatod az Átütő Erejű Bemutatkozás tréningen ahol nem csak a technikákat ismered meg, hanem visszajelzést kapsz a konkrét érvelésedre is. Jelezd érdeklődésedet az alábbi űrlapon és értesülni fogsz az induló tréningek időpontjáról!