Értékesítési tréning Győrben

értékesítési tréning címkép

Az értékesítési tréning ma már alapvető eszköz az értékesítési csapattal rendelkező cégek kezében. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen értékesítési tréningek vannak Győrben és mit nyerhetsz ezekkel a tréningekkel.

Miért fontos az értékesítési tréning?

Az értékesítés olyan tevékenység, ami igen gyorsan kiégéshez vezet. Rendszerint a teljesítmény és a fizetés között szoros összefüggés van, ezért erős a nyomás az értékesítési munkatársakon. Az értékesítés gyakran magányos munkát is jelent – az a területi képviselő, aki hónapokon keresztül csak telefonon tartja a kapcsolatot a központtal, egy idő után szükségszerűen megkopik.

Az értékesítési tréning egyik funkciója ebben a helyzetben a motivációs szint emelése, illetve fentartása. Kialakítja és erősíti a csoporthoz tartozás érzését, segít a nehézségek közös leküzdésében. Lehetőséget ad a feszültségek, problémák feloldására. Színvonalas helyszínen tartva a jutalmazás funkcióját is betölti.

Az értékesítés ugyanakkor önmagában is külön szakma. A termékismeret nem elegendő a sikeres értékesítéshez, ehhez ismerni kell az értékesítési technikákat is. Ezek szinten tartása, folyamatos fejlesztése csakis értékesítési tréningeken keresztül történhet.

Harmadik szempont, hogy a termékek és a piac változása folyamatos adaptációt és fejlesztést igényel. Ezekre is felkészít a sales tréning. Az érvek és ellenérvkezelési mondatok aktualizálása, a termékbemutatások kidolgozása új termékekre szintén egy értékesítési tréningen történhet meg leginkább. Itt lehet felkészülni egy új piaci szegmens meghódítására is.

Milyen típusú értékesítési tréningek vannak?

értékesítési tréning - milyen tréningek vannak?

Értékesítési alaptechnikák

Az értékesítési beszélgetés felépítésének van egy belső logikája. Mit jelent ez? Például: Amíg nem építetted fel a megfelelő pozitív légkört, nem tehetsz fel igényfelmérő kérdéseket. Amíg nem mérted fel kellőképpen a helyzetet, nem érdemes terméket ismertetni.

Az értékesítési alaptechnikák tréning megtanítja a helyes felépítést és a beszélgetés vezetésének eszközeit.

Az Értékesítési Alaptechnikák sales tréning emellett átadja a testbeszédhez, szóbeli kommunikációhoz tartozó ismereteket is. Megtanítja az alapvető kérdezéstechnikai, érveléstechnikai eszközöket, gyakoroltatja az értékesítési beszélgetést rövid helyzetgyakorlatokban.


Helyzetfelmérés technikái

“A beszélgetést az vezeti, aki kérdez.” Ez a mondás rávilágít a kérdések és ezzel a helyzetfelmérés fontosságára. A helyzetfelmérés az eredményes termékajánlás alapja.

A SPIN kérdezéstechnika tréningen megtanulod úgy felépíteni a helyzetfelmérést, hogy a vevő maga adja el saját magának a terméket.

A SPIN kérdezéstechnika értékesítési tréning során megtanulod tökéletesen felépíteni a helyzetfelmérés szakaszát, előkészítve ezzel az átütő erejű termékismertetést.


Termékbemutatás

Sok értékesítő számára az eladás elsősorban termékbemutatásból és érvelésből áll. Bár az értékesítési beszélgetésnek a termékbemutatás nem az első, hanem harmadik szakasza, ettől még nem kevésbé fontos és stratégiai jelentőségű.

Néhány fogalom a termékbemutatás tárgyköréből: Értelmi és érzelmi érvek, vizualizáció, haszonérvelés. A termékek rövid, motiváló, meggyőző és ügyfélre szabott bemutatása. A jobb és bal agyfélteke szerepe a döntéshozatalban.

Egy termékbemutatásról szóló sales tréningen nem csak hallasz ezekről a fogalmakról, hanem a saját termékeiddel kapcsolatban ki is dolgozod őket. A gyakorlás – akár videó előtt – természetesen a tréning részét képezi.


Ellenérvkezelés

Az első dolog, ami eszébe jut egy értékesítőnek, ha tréningről van szó, az az ellenérvkezelés fejlesztése. Sokan nem szeretik az ellenvetéseket, mert ellenállást éreznek mögöttük.

Az ellenvetéskezelés tréningen megtanulod, hogyan kerülhetsz jó barátságba az ellenérvekkel. Hogyan építheted a meggyőzést kifejezetten a kérdések és ellenérvek megválaszolására.

Az Ellenvetések kezelése értékesítési tréning megtanít neked egy egész sereg ellenvetéskezelési technikát, hogy soha többé ne hozzanak téged zavarba. Nem csak megismered őket, hanem a saját termékeidre vonatkozóan ki is dolgozod a leggyakoribb ellenérvek kezelését.


Mit várhatsz el egy sales tréningtől?

A jó értékesítési technika a forgalom akár 20%-áért is felelős lehet. 10 millió forintos forgalomnál ez plusz 2 millió forintot jelent. Számold ki magad, hogy ez a te esetedben mit jelent. Akármennyire is jutsz, 20% túlságosan sok ahhoz, hogy ne foglalkozz vele kiemelten.

Ráadásul az értékesítési kommunikáció fejlesztése sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint bármilyen más forgalomnövelési eszköz. További bónusz, hogy a megszerzett képesség nem veszik el, míg mondjuk a marketingre folyamatosan költened kell.

A sales tréning ráadásul nem csak a készségeket fejleszti. Jobb együttműködést, motiváltabb munkavégzést hoz magával és növeli a cég iránti elköteleződést is. Csökkenti a fluktuációt, ami különösen értékesítőknél igen magas arányú.

Vannak cégre szabott, kihelyezett értékesítési tréningek is?

A te terméked vagy piaci helyzeted egyedi lehet. Éppen ezért van értelme annak, hogy a tréninget csak a te értékesítőidnek, a neked megfelelő időpontban, az általad választott termékekkel kapcsolatban tartsuk.

Mennyi időt vesz igénybe egy értékesítési tréning?

Az értékesítési tréningek lehetnek 2 és 4 órásak, 1 illetve 2 naposak.

Hogyan válassz időkeretet?

Egy 4 órás tréninget könnyen beilleszthetsz a munkaidőbe vagy akár egy értekezlettel egybekötött csapatépítő napba is. A 2 órás tréning pedig képezheti akár egy értekezlet részét is – így nem alakítja át a munkaidőt, bármikor megszervezheted.

Az 1-2 napos tréningek lehetőséget adnak arra, hogy az értékesítők mélyebbre merüljenek egy témában. Megkapnak minden ismeretet, így azonnal teljes átlátást kapnak az értékesítésről. Megfelelő színvonalú helyszínen szervezve igazi csapatépítő jelleggel bírnak.

A tréningek szervezéséről külön cikkben is olvashatsz.

Egyszemélyes értékesítő vagy – kérhetsz magadnak egyéni sales tréninget?

Egyéni tréningen való részvételre nagyon kevés lehetőséged van. Leginkább a kiszámíthatatlanul szervezett nyitott tréningekre jelentkezhetsz.

A Győri Tréningnél azonban bármikor kérhetsz egyéni értékesítési tréninget is. Időpont egyeztetés után a neked megfelelő időpontban vehetsz részt sales tréningeken.


Értékesítési tréningek Győrben. Vedd fel velünk a kapcsolatot!