Vezetői tréning Győrben

Vezetői tréning

Az emberek irányítása, a munkacsoportok vezetése önálló szakma. A vezetői tréning célja, hogy megszerezd az emberek irányításához tartozó kommunikációs ismereteket.

Az emberek vezetését, a vezetői kommunikációt legfeljebb elméleti oldalról tanítják a főiskolákon. Ezt a munkát ráadásul nem is lehet delegálni, hiszen az emberek irányítása lényegi feladata a vezetőnek. A vezetői kommunikációt szinte kizárólag vezetői tréningeken és saját tapasztalatból tanulhatod meg.

Éppen ezért a nagyvállalatok odafigyelnek a vezetők képzésére és így kellene tennie a kisvállalatoknak is.

Milyen tudásra van szüksége egy vezetőnek?

Egy vezetőnek a legtöbb esetben szüksége van a cég tevékenységéhez szükséges szakmai tudásra. A legtöbben ezzel rendelkeznek is, sőt ez az erősségük: hiszen a tudásuk alapján indítottak vállalkozást vagy kaptak vezetői beosztást.

A vezetői kommunikáció szintén tanulható és több elemből áll. Egy jó vezetőnek három dolgot kell jól csinálnia:

 1. A munka megszervezése és elvégeztetése
 2. A munkacsoport -team- együttműködésének biztosítása
 3. A dolgozók képességeinek fejlesztése

Mind a három területhez kapcsolódnak vezetői tréningek. Minden egyes vezetői tréning célja, hogy valamelyik területen hatékonyabbá tegye a vezetőt.

Alapozó vezetői tréning

Amikor valaki a szakmai tudása alapján vezetői pozícióba kerül, sokszor nincs tudatában az igazi vezetői feladatoknak. Továbbra is szakemberként gondolkodik és nem veszi észre, hogy ezzel mennyire hátráltatja a csoport teljesítményét.

Kivétel nélkül minden termelési vállalatnál, ahol kialakul egy középvezetői szint, hamarosan problémaként rendelkezik a megfelelő vezetői szemlélet hiánya. A vezetők maguk akarnak minden problémát megoldani, nem foglalkoznak a beosztottak fejlesztésével, így túlterheltté, idegessé vagy közönyössé válnak. Ennek eredménye a hibák, határidő csúszások és a magas fluktuáció.

Az alapozó vezetői tréning célja, hogy a vezetők igazi vezetővé váljanak. Megismerkednek avezetői szereppel, a valódi vezetői feladatokkal, a dolgozók motiválásához tartozó motivációs eszközökkel, a feladatkiadáshoz és számonkéréshez kapcsolódó kommunikációs technikákkal.

Vezetői tréning a munkaszervezés témakörében

Egy vezetőtől elvárják, hogy biztosítsa a megfelelő munkafeltételeket és megmondja azt is, hogyan érdemes egy-egy feladatot a legjobban elvégezni.

A Győri Tréning által kínált tréningek segítenek a jobb munkaszervezésben. Elsősorban a lean menedzsment eszközeinek alkalmazását tanítjuk. Ennek segítségével vállalatóriások nőttek ki a semmiből: a pazarlások kiküszöbölésével javul a termelés, nővekszik a profit és csökken a munkahelyi stressz.

Csoportvezetéshez tartozó vezetői tréningek

Az egyének másképp viselkednek csoportban, mint külön-külön. A csoportok irányítása ezért saját eszközöket, technikákat igényel. Egy vezetői tréning tipikus témája lehet például:

 • együttműködés csoportban, csoportszerepek ismerete
 • értekezletvezetési és moderációs technikák
 • érveléstechnika
 • döntéshozatali technikák
 • változásmenedzsment
 • projekt menedzsment

Egy jó vezető ezekkel az eszközökkel töredékére tudja csökkenteni a hibák, súrlódások számát, el tudja kerülni a felesleges időpazarlást. Stabil, hosszú távon jól együttműködő munkatársi csoportot alakíthat ki.

Az Egyén fejlesztéséhez kapcsolódó tréningek

Egy vezető csak akkor tud feladatokat delegálni és a munkatársaira támaszkodni, ha azok tökéletesen ellátják feladatukat. A vezetői tréningeken megtanulják az alábbi feladatok elvégzését:

 • Vezetői elvárásrendszer kidolgozása
 • Dolgozói fejlettségi szintek meghatározása
 • Vezetői stílusok és helyzetfüggő vezetés
 • Dolgozók értékelése és fejlődési cél meghatározása
 • Új munkafolyamatok betanítása
 • Célkitűző, támogató és értékelő beszélgetés levezetése
 • A fejlesztő vezetés működtetése
 • Visszajelzési stílusok és visszajelzés szabályai

Mindenkinek kötelező a vezetői tréning, aki a felsorolásban szereplő témákban gyengén teljesít, vagy ismeretlen számára egy-egy fogalom.

Mekkora vállalatnak szükséges a vezetői tréning?

A vezetői tréning minden olyan cégvezetőnek szól, akinek alkalmazottai vannak. Már 2-4 alkalmazott esetén is szükséged van a vezetői tudásra. Ez lehetőséget ad neked arra, hogy a cégeden dolgozva ne rabszolgává, hanem igazi tulajdonossá válj.

Ha több, mint 10 alkalmazottad van, esetleg vannak beosztott vezetőid is, akkor egyenesen szükségszerű, hogy képezd a vezetői tudásukat. Ha nem így teszel, vagy drágán fogsz működni, vagy káosz uralkodik el a vállalaton belül.Hogyan kezdj hozzá a vezetők képzéséhez?

A céges vezetői tréningek előtt mindig tartunk egyéni konzultációt és helyzetfelmérést. Vedd igénybe a fél órás ingyenes Online Igényfelmérést – vedd fel velünk a kapcsolatot és egy ingyenes fél órás online igényfelméréssel segítünk a tájékozódásban!

Foglalj magadnak időpontot a Facebookon!

Vagy töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot!