Kommunikációs tréning, önismereti tréning egyénileg

Kommunikációs tréning Győrben

Ez a cikk arról szól, hogy milyen kommunikációs tréning és önismereti tréning érthető el a Győri Tréning kínálatában.

Az önismeret pedig már a régi görögök óta a legfontosabb tudás egyike. Már a Delfi jósda bejárata fölött is ez állt: „ismerd meg önmagad”.

A kérdés most az, mely területeken segíthet neked egy kommunikációs tréning és milyen önismereti tréningen vehetsz részt könnyedén.

Információk átadása, tévedések elkerülése

Az információk átadása a kommunikációs tréning legelső és legigazibb témája. Az információk, üzenetek pontos átadása és megértése a legalapvetőbb kommunikációs cél. Egy kommunikációs tréning, ami megtanít téged elkerülni az emberi közlések csapdáját, hihetetlen előnyökhöz juttat:

 • Megismered a kommunikációt nehezítő kommunikációs zajokat
 • Megtanulod használni a kétirányú kommunikációt a pontos információcsere érdekében
 • Nem bosszankodsz többé azon, hogy nem értenek meg téged. Tudod, hogyan juttasd pontosan célba a kéréseidet.
 • Megtanulsz határozottan, egyértelműen viselkedni.
 • El tudod kerülni a manipulációt, átlátsz mások manipulációs kísérletein.

Nem véletlenül ez volt eredetileg a tréningek alaptémája. Minden magánembernek és minden vállalatnak is szüksége van a kommunikációs készségek tréning általi fejlesztésére.

kommunikációs tréning Győrben - cél az üzenetek pontos eljuttatása

Konfliktusok kezelése

A konfliktuskezelés egy kissé speciálisabb téma, de még mindig közel áll az általános kommunikációhoz. Ezért a konfliktusok kezelése a másik klasszikus kommunikációs tréning téma.

Mit tanulsz meg egy konfliktuskezelési kommunikációs tréningen? Többek között foglalkozhatsz

 • a konfliktusok keletkezésének okaival – és hogyan bánj a különböző okokkal
 • a konfliktuskezelési stílusokkal, és avval, hogyan kezeld őket hatékonyan
 • a kérések megfogalmazásával
 • az érzelmi reakciók kezelésével

Önérvényesítés – asszertivitás

Igen ismert és népszerű téma az asszertivitás. Az asszertivitás arról szól, hogyan érvényesítsd a saját érdekeidet, miközben figyelembe veszed másokét. Egy kommunikációs tréning, ami az asszertivitást fejleszti, közel áll a konfliktuskezelési tréninghez, de mégsem teljesen azonos vele. Nagyobb hangsúlyt fektet a személyes értékrend és jogok megismerésére, tisztázására.

Tipikus témák egy kommunikációs tréning keretein belül:

 • a passzív, agresszív és asszertív viselkedésmódok különbségei
 • az asszertív hozzáállás kialakítása
 • négy lépéses asszertív közlés
 • asszertív viselkedés eszköztára

Önismereti tréning egyénileg

Közvetett módon minden tréning fejleszti az önismeretet. Az egyes kommunikációs szabályokat megismerve és gyakorolva rájössz arra, hogy mik az erősségeid és a fejlesztendő területeid.

Az önismeret fejlesztésére azonban külön önismereti tréningek is készültek.

 • DISC önismereti tréning – egy egyszerű és minden helyzetben könnyen használható rendszer, amit már néhány óra alatt megértesz.
 • Enneagram személyiségtipológia – összetettebb, spirituálisabb személyiségtipológia, ami nem csak a besorolásban, hanem a fejlődésben is segít.

Az önismereti tréningeken közvetlenül is az a téma, hogy milyen a te személyiséged és hogyan működnek más emberek. Nem csak egyénileg, hanem csapatban is

Hogyan vehetsz részt kommunikációs tréningen?

Nem olyan egyszerű megfelelő kommunikációs tréninget találni. A tréningeket általában külön megrendelésre tartják, de azért időnként indulnak mindenki számára nyitott tréningek is.

A Győri Tréning ebből a szempontból kivétel. Rendszeresen indulnak nyitott trénignek és egyéni tréninget is kérhetsz. Egyszerűen iratkozz fel az ingyenes leckékre és nézd az induló tréningekről szóló oldalt.

Arra is van lehetőség, hogy munkacsoportoddal vagy ismerőseiddel vegyél részt egy kommunikációs tréninget. Vedd fel velünk a kapcsolatot!