Minden tréning annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle. A tréningek utánkövetése nagy szerepet játszik abban, hogy minél több ismeret hasznosuljon egy képzésből. Ehhez fenn kell tartani a motivációt, frissíteni kell az ismereteket, gyakorlási lehetőséget kell biztosítani. Mégsem figyelnek rá eléggé a cégvezetők.

Az utóbbi időben találkoztam néhány fiatal munkavállalóval, akiket a vállalata komoly vezetőképzésre küldött el. A képzési sorozat egy teljes évig tart. Az egyes tréningek 2-3 naposak és a trénerek igazán mindent beleadnak. Hatalmas élmény, rengeteg tapasztalat, óriási lelkesedés a tréning alatt – de zavarodottság és bizonytalanság a tréninget követően. A tanultak gyakorlati alkalmazása már problémákba ütközik.

Olyan ez, mintha egy nyelvtanfolyamon két nap alatt elmagyaráznák a teljes nyelvtant – lehet, hogy megérted, de alkalmazni biztosan nem tudod.

Minél teljeskörűbb egy képzési sorozat, annál jobban kell figyelni arra, hogy egyes elemei a mindennapokban külön gyakorlásra kerüljenek.

Tréningek utánkövetése – a három legnépszerűbb módszer

Milyen lehetőségeid vannak egy tréning utánkövetésére? Álljon itt a három legnépszerűbb módszer.

1) Megfigyelés ellenőrző listával

Akár munkatársról, akár saját magadról van szó, sokat segít, ha a tanultak konkrét, megvalósítható lépésekre le vannak bontva. Ezekből érdemes néhány pontot kiemelni és azokra figyelni bizonyos időn keresztül. Így fejlődik az önmegfigyelésed is és emészthető, megvalósítható egységekre tudod bontani a tanulást.

Egy értékesítési beszélgetés például lebontható apró lépésekre a beszélgetés indításától kezdve az értékesítés lezárásáig. Egy értékesítési beszélgetés után magad is meg tudod állapítani, mely lépésekre tudtál figyelni és melyek maradtak el. A következő alkalommal az elmaradt lépések valamelyikére tudatosabban odafigyelhetsz.

2) Motivációs üzenetek – a tréningek utánkövetése egyéni eszközzel

Régen ismert trükk, hogy válassz ki egy szempontot, amire különösen figyelsz, írd fel azt egy cédulára és tűzd ki valamilyen jól látható helyre. Ez a hely lehet a monitor, az autó műszerfala vagy a hűtőszekrény ajtaja – bármi, amire gyakran rápillantasz.

A motivációs üzenetek egyik továbbfejlesztett változata, amikor a tréninget követően motivációs e-maileket kapsz. Ezek a tanult anyagot apró elemekre bontva segítenek téged az alkalmazásban.

3) Csoportos vagy egyéni coaching

Ennek lényege, hogy a tréninget követően néhány alkalommal a résztvevő vagy a tréningcsoport újra találkozik a trénerrel. Ezeken a 2-3 órás beszélgetéseken nem az új anyaggal, hanem a tanultak alkalmazásával, egyéni probléma megoldással foglalkozunk.

Több blokkból álló vezetőképzések esetén minden harmadik tréning után érdemes közbeiktatni egy utánkövető coaching blokkot. A tréningen kapott gyakorlati feladatok elvégzése, a tapasztalatok megbeszélése sokat ad hozzá a tanulási hatékonysághoz. Végigvittem már néhány ilyen coachinggal kísért tréninget és a befektetett plusz idő mindig megkétszerezte a tanulási eredményességet.

Érdemes már a tréning tervezésekor gondolnod az utánkövetésre. Használd ezt a három eszközt és hozd ki Te is a maximumot a tréningekbe befektetett időből!

Még több információ a cégfejlesztésről – Cégfejlesztés Okosan tréning

A Cégfejlesztés Okosan tréningen első kézből hallhatsz információkat a képzési igények felméréséről, a tréningek szervezéséről és kivitelezéséről.

Jelezd érdeklődésedet és értesülni fogsz az induló tréning időpontjairól.

Az űrlap beküldése után hozzáférést kapsz a Cégfejlődés Szakaszai című, 4 videóból álló online tréningünkhöz is!