Üzleti tanácsadás, vállalati tanácsadás, menedzsment tanácsadás, vezetői tanácsadás, lean tanácsadás. A legjellemzőbb kifejezések azok közül, amik fellelhetők a szakirodalomban, illetve az interneten. A vállalatokat támogató tanácsadók megnevezése nem egységes, azonban a cél ugyanaz!

Ez a bejegyzés arról szól, hogy milyen segítséget kapsz az üzleti tanácsadás keretein belül a Győri Tréningnél, és hogyan lehet összekapcsolni a szervezetfejlesztéssel?

Az üzleti tanácsadás fogalma

Hívjuk most a szakértői támogatást üzleti tanácsadásnak, és rakjunk kicsit rendet a jelentésével kapcsolatban!

Az értelmező kéziszótár definíciója a tanácsadásra a következő:

tanácsadó (főnév)

Szakértő személy, akinek az a munkája, hogy tanácsokat, működőképes elgondolásokat adjon olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekről nagy tudással rendelkezik

Ha ezt összekapcsolod az üzleti folyamatokkal akkor a tanácsadás fogalom alá a Győri Tréningnél a következő fő tevékenységek sorolhatók be:

  • Támogatás a vállalatátszervezésben
  • Működési hatékonyság növelés (nem csak a termelő területen)
  • Segítség a stratégia kialakításában/ kidolgozásában/ megvalósításban
  • Folyamat-, és szervezetfejlesztés azaz költséghatékonyabb működés kialakítása
  • Változásmenedzsment támogatása, levezetése
  • Vezetői és munkatársi képességek fejlesztése
  • Az együttműködés hatékonyságának növelése (pl. hatékonyabb megbeszélési rendszer kialakítása)

Az üzleti tanácsadás alatt minden egyes felsorolt tevékenység esetén támogatjuk a vezetőt az eszközök bemutatásával, majd saját egyéni sajátosságok és célok segítségével egyénre szabjuk mindezt!

A folyamat során ügyelünk arra, hogy a leterheltséged hosszú távon csökkenjen és a változások ideje alatt is vállalható maradjon. Tréningjeink kifejezetten azt célozzák meg, hogy vezetőként a működésed hatékonyabb és számodra kényelmesebb legyen!

Gyakorlatorientált üzleti tanácsadás – mit jelent ez konkrétan?

Az üzleti tanácsadás során konkrét példákat mutatunk be. Ez lehet egy rövid videó, egy esettanulmány, vagy egy szakkönyv által elemzett helyzet. Lehet egy kidolgozott megoldás, ami egy másik cégnél már bevált!

Átbeszéljük a látottakat, hallottakat, meghallgatjuk a te nézőpontodat! Azt a megoldást dolgozzuk ki közösen, ami a te személyiségedhez és célodhoz a legjobban illik!

Ha szükséges feladatokon keresztül vezetünk téged addig a felismeréséig, amikor már biztosan tudod mi a jó neked és mi a jó vállalatodnak!

A következő lépés a támogatás a bevezetésben! Ha már alkalmazod az újonnan tanultakat, és használják a kollégák az új folyamatot mi akkor sem hagyunk magadra! Segítünk az esetleges megakadásokat megszüntetni, és a működést folyamatossá tenni!

Nálunk az üzleti tanácsadás egy speciális szakértői tevékenység, ami segítséget ad a saját és a szervezet módszerei javításában és ezáltal növekedni fog a saját és a szervezetet teljesítménye.

Mit jelent a tanácsadás a számodra?

Semmi bonyolultat, csak az eszközöket és módszereket, amiket alkalmazni tudsz! Itt kapcsolódik össze az üzleti tanácsadás a lean tanácsadással és a speciális képességek fejlesztésére irányuló tréningekkel!

Vegyél igénybe tanácsadói segítséget kockázatok nélkül!

Kockázat nélkül kipróbálhatod, mit jelent az üzleti tanácsadás a gyakorlatban. Kattints az alábbi gombra és vedd igénybe az egy órás ingyenes helyzetfelmérést és tanácsadást. Utána mindent sokkal pontosabban fogsz látni!