Szinte kivétel nélkül minden vállalat vezetője, akinek dolgozom elmondja, milyen régóta gondolkodott azon, hogy tanácsadó segítségét kérje. Sok saját maga általi megoldással nem volt teljesen elégedett, mégis vonakodott a külső vállalati tanácsadás elfogadásától.

Mi lehet a vonakodás hátterében? Miért olyan nehéz igénybe venni külső tanácsadó segítségét?

Ezen a ponton szembe jut egy konkrét eset a múlt hétről. Egy vállalatvezető ajánlás útján keresett meg engem. Bár volt információja rólam, mégis bizonytalan volt, és kétkedéssel várta a találkozónkat. Az indoka egyszerű: fél külső személyt beengedni a vállalathoz! Sokat beszéltünk erről a találkozó során! Bízom benne, hogy sikerült meggyőznöm arról, mennyi időt és pénzt tudnék neki adni azzal, ha elkezdünk együtt dolgozni!

Elérkezettnek látom az időt, hogy neked is összefoglaljam, miért jó a vállalati tanácsadás!

Érvek a vállalati tanácsadás mellett

A legtöbbször a vállalati tanácsadás előnyeként a következő „közhelyet” hallani: „A külső szél mindig jobban megfújja a vitorlát, mint a belső”.

Vajon mit is jelent ez a mondás konkrétan? Miért fúj jobban a “külső szél” mint a belső? Íme néhány válasz:

  1. A szakterületi ismeretünk számos esetben nagyobb, mint a cég munkavállalóinak. Ez a sok évnyi tapasztalatszerzés és a folytonos önképzés miatt van. Mi napi minimum 8 órában azzal foglalkozunk, hogy többet tudjunk a saját szakterületünkről! A tudásból és a tanácsainkból élünk! A legjobbat adjuk tovább neked!
  2. Minden vállalattól tanulunk valamit, amit aztán a vállalati tanácsadás keretein belül neked átadunk. (Best praxis – a legjobb gyakorlat ismerete)
  3. Nem hálóznak be minket a cégnél kialakult megszokások, és a napi rutin. Objektíven tudunk ránézni a vállalat szerkezetére és folyamataira! Objektíven tudunk neked tanácsot adni arról, mit és hogyan változtass meg! Illetve mi az, amit nem szabad átalakítanod mert kiválóan működik!
  4. Minden munkavállaló egyforma számunkra! Nincsenek régi vélt vagy valós sérelmek! Nincs érdekünk részt venni a belső „politikai” játszmákban! Elfogulatlanul és előítélet mentesen tudunk minden kollégáddal együttműködni a vállalati tanácsadás során!
  5. Amikor neked dolgozunk annyi időnk van a kihívásaid megoldására amennyire neked szükséged van! Nincsenek fontos telefonok, más megbeszélések, más vevők! A vállalati tanácsadás azt jelenti, hogy az időnk és a szaktudásunk csak a tiéd és a vállalatodé!

Mi is vállalkozók és a saját cégünkön belül vezetők vagyunk! A saját cégünk pont ugyanolyan fontos nekünk, mint neked a te vállalatod! Teljesen mindegy, hogy egy leányvállalat vezetője vagy, vagy egy cég tulajdonosa. Érteni fogjuk a problémádat, és meg tudjuk oldani a vállalati tanácsadás során!


Gyere el egy vállalati tanácsadásra!

Gyere el a Cégfejlesztés Okosan mini Tréningre, ami nem más, mint néhány órás tanácsadás cégfejlesztés témában. Megismered a cégfejlesztés eszközeit, személyesen kérdezhetsz tőlünk, tanácsadóktól és néhány óra alatt új utakat fogsz találni a fejlődéshez. A tréning kiscsoportos, így garantáltan megkapod a számodra szükséges figyelmet.

Küldd be az érdeklődő űrlapot és máris értesülsz a következő tréning időpontjáról!

Az űrlap beküldése után hozzáférést kapsz a Cégfejlődés Szakaszai című, 4 videóból álló online tréningünkhöz is!