Szinte kivétel nélkül minden vállalat vezetője, aki igénybe veszi a tanácsadói szolgáltatást, elmondja, milyen régóta gondolkodott azon, hogy tanácsadó segítségét kérje. Sok saját maga általi megoldással nem volt teljesen elégedett, mégis vonakodott a külső vállalati tanácsadás elfogadásától. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, mi szól a tanácsadás mellett és mi ellene.

Mi lehet a vonakodás hátterében? Miért olyan nehéz igénybe venni külső tanácsadó segítségét?

Számos vállalatvezető ajánlás útján keres meg minket. Bár van információja rólunk, mégis bizonytalan, és kétkedéssel várja a találkozónkat. Az indoka egyszerű: fél külső személyt beengedni a vállalathoz! Az első találkozó során alapvető fontosságú, hogy kialakuljon közöttünk a bizalom és meggyőződjön arról, mennyi időt és pénzt takaríthat meg, ha elkezdünk együtt dolgozni!

A szervezeti diagnózis a legkönnyebben egy külső szem, egy tanácsadó segítségével valósítható meg. Ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy röviden összefoglaljuk, miért jó a vállalati tanácsadás!

Érvek a vállalati tanácsadás mellett

A legtöbbször a vállalati tanácsadás előnyeként egy közmondást idéznek: „A külső szél mindig jobban megfújja a vitorlát, mint a belső”.

Vajon mit is jelent ez a mondás konkrétan? Miért fúj jobban a „külső szél” mint a belső? Íme néhány válasz:

  1. A szakterületi ismeretünk számos esetben nagyobb, mint a cég munkavállalóinak. Ez a sok évnyi tapasztalatszerzés és a folytonos önképzés miatt van. Mi napi minimum 8 órában azzal foglalkozunk, hogy többet tudjunk a saját szakterületünkről! A tudásból és a tanácsainkból élünk! A legjobbat adjuk tovább neked!
  2. Minden vállalattól tanulunk valamit, amit aztán a vállalati tanácsadás keretein belül neked átadunk. (Best praxis – a legjobb gyakorlat ismerete)
  3. Nem hálóznak be minket a cégnél kialakult megszokások, és a napi rutin. Objektíven tudunk ránézni a vállalat szerkezetére és folyamataira! Objektíven tudunk neked tanácsot adni arról, mit és hogyan változtass meg! Illetve mi az, amit nem szabad átalakítanod mert kiválóan működik!
  4. Minden munkavállaló egyforma számunkra! Nincsenek régi vélt vagy valós sérelmek! Nincs érdekünk részt venni a belső „politikai” játszmákban! Elfogulatlanul és előítélet mentesen tudunk minden kollégáddal együttműködni a vállalati tanácsadás során!
  5. Amikor neked dolgozunk annyi időnk van a kihívásaid megoldására amennyire neked szükséged van! Nincsenek fontos telefonok, más megbeszélések, más vevők! A vállalati tanácsadás azt jelenti, hogy az időnk és a szaktudásunk csak a tiéd és a vállalatodé!

Mi is vállalkozók és a saját cégünkön belül vezetők vagyunk! A saját cégünk pont ugyanolyan fontos nekünk, mint neked a te vállalatod! Teljesen mindegy, hogy egy leányvállalat vezetője vagy, vagy egy cég tulajdonosa. Érteni fogjuk a problémádat, és meg tudjuk oldani a vállalati tanácsadás során!

Vedd igénybe az ingyenes helyzetfelmérő konzultációt!

A tanácsadási folyamat elejétől végéig átlátható és kiszámítható. Kattints rá az alábbi gombra és ismerd meg a szervezetfejlesztési folyamat minden lényeges elemét. A bejegyzésben levő űrlapon felveheted velünk a kapcsolatot és egyeztetünk egy ingyenes szervezetfejlesztési konzultációt. A konzultációt követően részletes program javaslatot és árajánlatot kapsz, hogy megalapozottan tudj dönteni a saját szervezetfejlesztésedről.