Miért fontos az önfejlesztés? Az egyik válasz erre a kérdésre, hogy nincs stagnálás csak fejlődés vagy visszafejlődés. Ez igaz az anyagi helyzetre, a kapcsolatokra vagy a képességekre egyaránt. Ha nem akarsz visszafejlődni, akkor nincs más lehetőséged, mint hogy előre mozdulj. Fejlődnöd kell.
Az a tudás, ami egykor elég volt a boldoguláshoz, szép lassan használhatatlanná válik. A kapcsolatok, ha nem mélyülnek tovább, akkor ellaposodnak.

A másik válasz arra a kérdésre, hogy miért fontos az önfejlesztés, az, hogy ez a titka az elégedettebbé válásnak. Minden, amit ma elértél és ami vagy, annak köszönhető, amit tudsz. Ezzel a tudással már nem tudsz tovább jutni. Ha tovább szeretnél jutni, ahhoz fejlesztened kell a tudásodat.

Miért fontos az önfejlesztés? Mert ez a siker egyetlen titka.

Az önfejlesztés a sikeres emberek titka

Miért fontos az önfejlesztés? Egyre többször elhangzik az állítás, hogy a jövő állásainak 80%-a ma még nem is létezik. A ma létező állások nagy része pedig 20 éven belül megszűnik a technológia fejlődése miatt. A te állásod is megszűnhet, vagy átalakulhat.
A sikeres emberek rendszeresen olvasnak folyamatosan képzik magukat. Így mindig a változás élén járhatnak, elsők között aratják le azok gyümölcseit.

A sikeres emberek minden nap legalább 30 percet olvasnak (Bill Gates állítólag 50 könyvet olvas el évente.) Ezek nem szórakoztató olvasmányok, hanem szakkönyvek a legkülönbözőbb témákban. Brian Tracy szerint napi egy óra tanulással néhány év alatt bármilyen területen szakértővé válhatunk. A szakértők pedig keresett és jól kereső emberek.

Te hová szeretnél eljutni?

Állj meg egy percre és gondold végig: mennyire vagy elégedett a mostani anyagi és szakmai helyzeteddel? hol képzelnéd el magadat szívesen mondjuk 5 év múlva?
önképzéssel ez lehetségessé válik!

Miért fontos az önfejlesztés? Mert közvetlenül hozzájárul az elégedettebb élethez!

Nem csak a szaktudás, hanem az emberekkel való kapcsolat is fejleszthető terület. A kutatók szerint többféle intelligencia létezik, ami közül a legfontosabb az úgynevezett érzelmi intelligencia. Az érzelmi intelligencia teszi hatékonnyá a társas kapcsolatokat, az érvényesülést a munka világában.

Miért fontos az önfejlesztés? Mert az elégedettség és boldogság, a belülről is sikeresnek megélt élet nagy mértékben függ az emberi kapcsolatoktól. Ehhez szintén szükség van érzelmi intelligenciára.

Az érzelmi intelligencia fejlesztése a tréningek szakterülete. Bármely kommunikációs szakkönyv, érveléstechnikai tréning, konfliktuskezelési technika hatalmas lépésekkel visz előre az elégedettség felé.

A te kapcsolataidban minden tökéletes?

Van olyan terület, ahol fejlődési lehetőséget látsz? elégedett vagy saját magaddal, jól tudsz érvényesülni a kapcsolataidban?
a kommunikáció és az érzelmi intelligencia fejlesztésével nagyot léphetsz előre!

Jogosan teszed fel a kérdést: hogyan szakítsál minderre időt?

Nem vagy egyedül, ha úgy érzed, az önmagaddal való foglalkozásra nincs időd. Miért fontos az önfejlesztés? Pontosan ezért, mert az önfejlesztés azt jelenti, hogy végre magadra is szánsz megfelelő időt. Az, hogy nincs időd magadra, pontosan azt jelzi, hogy szükséged van önképzésre.

Az önfejlesztés szerencsére pont akkor működik jól, ha apró lépésekben, de kitartóan és rendszeresen történik. Erre sokkal több lehetőséged van ma, mint akárcsak néhány évvel ezelőtt.

Olvass minden nap legalább 30 percet. Színvonalas, építő jellegű önfejlesztő cikkeket, könyveket, szakkönyveket vegyél a kezedbe. Ha tömegközlekedést használsz, talán ki tudod használni az ingázás idejét a tanulásra.

Vegyél részt online tréningeken. Ezeket a tréningeket bármikor elvégezheted, hiszen elég hozzájuk egy mobiltelefon. Sok esetben ezeket úgy alkotják meg, hogy 10-20 perces egységekben elvégezheted.

Egy oktatásra, tréningre elmenni már több időt igényel, de az előrehaladásod is gyorsabb. Egy néhány órás vagy 1-2 napos tréningen annyi tudást szerezhetsz, amit egyedül hetek vagy hónapok alatt szereznél meg. A Győri Tréning is kínál neked érvelési, konfliktuskezelési, vezetői vagy értékesítői tréningeket.

Az alábbi angol nyelvű Ted videó pontosan arról szól, hogyan ért el az előadó a kis lépések technikájával fantasztikus eredményeket.

Ez a videó arról szól, hogy a folyamatos, apró előrelépés által hogyan érhetsz el komoly eredményeket.

Mi legyen az első lépés?

Ha most csak egy dolog fejlesztésére van időd, azt javaslom, foglalkozz a kommunikációs képességeiddel!

Az érzelmi intelligencia fejlesztése az, ami segít téged a kapcsolataid javításában, ami hatással lesz az anyagi helyzetedre, a lelki és a testi egészségedre. Nincs időd és pénzed? Fordítsd az önképzésre azt a keveset, ami van. A kommunikációs képességek fejlesztése ezért rövid idő alatt megtérülő befektetés.

Összefoglalás: miért fontos az önfejlesztés?

Az önfejlesztés mindennapi feladat és minden szempontból megtérülő befektetés.

  • A szakmai tudásod fejlesztésével mindig az élvonalban lehetsz, te leszel az első, aki a fejlődés előnyeit élvezi.
  • A kommunikációs készségeid fejlesztésével könnyebben tudod érvényesíteni elképzeléseidet és érdekeidet. Hamarabb és könnyebben boldogulsz.
  • Az érzelmi intelligencia fejlesztésével javítja kapcsolataidat, elégedettebbé, könnyebbé teszi az életedet.

Vedd igénybe a fél órás ingyenes Online Igényfelmérést!

Tájékozódj gyorsabban a lehetőségekről! Vedd fel velünk a kapcsolatot és egy ingyenes fél órás online igényfelméréssel segítünk a tájékozódásban!

Foglalj magadnak időpontot a Facebookon!

Vagy töltsd ki az alábbi űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot!