A Szervezetfejlesztés Diagnózis minden fejlesztési munka alapja. Ebben a rövid videóban dialógus formában beszélünk a Szervezeti Diagnózis Kérdőívről. Mik a legfontosabb Szervezeti Diagnózis Kérdőív Tapasztalatok? Mennyiben könnyítette meg a későbbi szervezetfejlesztési munkát? Mennyiben járult hozzá a munkatársak motiválásához?

Mi volt a legfontosabb Szervezeti Diagnózis Kérdőív tapasztalat?

Először is mindenkit meglepett az, hogy olyan probléma területek kerültek előre, amikről ezt nem gondoltuk volna. Már az eredményekből kiderül, hogy mely munkaterületek problémásak, sőt az néha az is, hol kell keresni a probléma gyökerét. Ezek alapján sokkal konkrétabban tudtuk az interjú beszélgetéseket levezetni.

Milyen hatással volt a Szervezeti Diagnózis kérdőív a személyes interjúkra?

Nagyon érdekes volt látni, amikor megtekintették az átlagértékeket az interjúalanyok. Sokan meglepődtek, hogy milyen is a vállalat mások szemével.

Én azt láttam, hogy sokkal konkrétabban, sokkal valóság közelibben fogalmazták meg a válaszaikat így, hogy látták a Szervezeti Diagnózis Kérdőív eredményeit.

Mennyiben könnyítette meg a későbbi szervezetfejlesztési munkát?

Fontos Szervezeti Diagnózis Kérdőív tapasztalat, hogy az online anonim felmérés nagyon megkönnyíti a későbbi munkát. A névtelen felmérésben sokkal őszintébb válaszokat adtak a résztvevők, mint ahogy azt egy nevesített felmérésben tették volna.

Egy fontos Szervezeti Diagnózis Kérdőív tapasztalat : a kérdőív el gondolkodtatta a problématerületekről a résztvevőket, még mielőtt az interjúra jöttek volna. Sokkal átgondoltabb, megfontoltabb válaszokat kaptunk a kérdéseinkre így.

Milyen mértékben járult hozzá ez a program a munkavállalók motiválásához?

Ahogy az egyik résztvevő mondta, nagyon sokat várnak ettől a kérdőívtől a munkatársak. Örülnek, hogy megkérdezték őket és nagyon várják, hogy a visszacsatolásaik valamilyen formában megjelennek majd a vezetői munkában is.

A Szervezeti Diagnózis Kérdőív az egyik legjobb formája volt annak, hogy a dolgozókat bevonjuk és motiváljuk őket. Ezzel akár vissza is fordíthatjuk azokat, akik belsőleg már felmondtak a vállalatnak. Perspektívát adtunk a következő 3 hónapra.

Mit tegyen az, aki szeretné igénybe venni a Szervezeti Diagnózis Kérdőívet?

A Szervezeti Diagnózis Kérdőívet előzetes egyeztetés és megfelelő belső kommunikáció után bárki igénybe veheti. A szükséges technikai feltételekkel a Győri Tréning rendelkezik és személyesen segítünk a sikeres felmérésben.

A Szervezeti Diagnózis Kérdőív a szervezetfejlesztés része

A növekedés minden fázisában szükség van a szervezeti struktúra és együttműködés fejlesztésére. Okos dolog azonban bármilyen változtatás előtt felmérni az aktuális helyzetet.

Felajánlunk neked egy egy órás ingyenes helyzetfelmérő beszélgetést, aminek a végére képet kapsz arról, milyen fejlődési fázisban van most a céged és mi a következő szint, amit meg kell lépned. A beszélgetés alatt a szervezeti diagnózis kérdőívről is részletes információkat kaphatsz. A beszélgetést könnyedén, online vagy telefonon végezzük, így akkor is igénybe veheted, ha elfoglalt vagy.