Minden bizonytalan, az egyetlen biztos dolog a változás. Vezetőként alkalmazkodnod kell a megváltozott körülményekhez, ha nem akarod dinoszauruszként végezni. A szükséges változások bevezetése azonban sokszor rögös, akadályokba ütközik vagy kudarcba fullad. A változásmenedzsment abban segít téged, hogy ne csak elkezd, hanem sikeresen be is fejezd a változásokat.

Miért fontos a változásmenedzsment egy cégvezető számára?

Ha ismered a változások természetét és kezelni tudod őket, akkor a beosztottak támogatni fognak és segítenek téged a változások bevezetésében. A változások összekovácsolják a csapatot és pozitív emlékként maradnak meg benned.

Ha nem ismered a változások természetét és rosszul kommunikálod őket, széllel szemben fogsz vitorlázni és árral szemben úszni. A beosztottak ellenállása megkeseríti az életedet.


Miről szól a változások bevezetése tréning?

Ismerős az a helyzet, amikor hetek óta foglalkoztat egy probléma és annak minden részletét végiggondolod? Éjjel nappal foglalkoztat a kérdés és boldog vagy, hogy megoldást találtál. Számodra teljesen egyértelmű a helyes út. Egészen addig a pillanatig, amíg a szükséges változtatásokat meg nem osztod a beosztottaiddal. Akkor ugyanis megdöbbenve tapasztalod, mennyi ellenállást, kérdést tapasztalsz mások részéről. Vajon miért van ez?

A változások elfogadásának sajátos dinamikája van, amit a legtöbb változás bevezetésénél figyelmen kívül hagynak. Ez az oka annak, hogy a változások bevezetése néha nehezen megy. Ha a rosszul bevezetett változást véghez is viszik, sokszor csak kívülről valósul meg, az új rendszer csak külsőleg működik.

A változások bevezetése tréning arról szól, hogyan készíts elő, tervezz meg, jelents be és támogass változásokat a saját vállalkozásodban.

Praktikus szabályokat és pszichológiai ismereteket kapsz ezen a tréningen. Praktikus gyakorlatokkal végigtekintjük egy változás bevezetésének szakaszait. Olyan témákkal találkozol, mint pl.

Ha linkre kattintasz, egy-egy bejegyzést olvashatsz el ebben a témában. A tréningen többek között John P. Kotter  tanácsaira támaszkodunk, de segítségül vesszük Elisabeth Kübler-Ross kutatási eredményeit is.

Neked szól-e a változások bevezetése tréning?

Ha cégvezető vagy, akkor neked szól a változások bevezetése tréning. Kezdd ezzel, mielőtt bármi máshoz hozzáfognál! Miért is?

Bármihez is kezdenél a cégedben, az mindenképpen változásokkal jár. A változások kommunikálása és támogatása olyan feladat, ami rád vár a vezetői munka minden területén.

A változások bevezetése tréning témakörei

Ezen a képzésen konkrét eszközöket és sablonokat kapsz az előtted álló változások bevezetéséhez. A középpontban a meggyőzés, érvelés és támogatás áll. Eszközöket kapsz egy jól működő változásbevezetési stratégia felállításához.

  • Megismered a változásokkal szembeni ellenállás legfőbb okait.
  • Megismered a változások elfogadásának öt szakaszát, azok jellegzetességeit. Megtanulod támogatni a beosztottakat abban, hogy minél hamarabb végighaladjanak a változások elfogadásának szakaszain.
  • Gyakorolod a változások bejelentését, a változások támogatását a különböző szakaszokban.
  • Saját tapasztalataidat megvitathatod a csoportban és konkrét segítséget, javaslatokat kapsz.

Milyen minőségi garanciát kapsz a képzésre?

Mielőtt jelentkeznél a tréningre rövid telefonos igényfelméréssel tisztázzuk, hogy valóban azt kapod-e ezen a tréningen, amit szeretnél. Csak ezután küldöd be a jelentkezési lapot a tréningre.

Mit mondanak azok, akik részt vettek már ezen a tréningen?

Rendkívül hasznos információkat kaptunk. Jól felépített, átlátható, világos, jól strukturált volt a tréning egésze. Külön gratulálok a trénernek, hogy pillanatok alatt a szakmánkkal azonosulni tudott, és nem számunkra idegen példákkal élt!

Márton Andrea, Szintézis ERP Kft.

Szervezési információk

A tréninget Daróczi Zoltán vezeti. Az alaptréning időtartama: 4 óra. Helyszín: Győri Tréning oktatóterme. A tréninget egyéni tréningként és csoportos tréningként is megtartjuk. Céges kihelyezett tréning is kérhető.


További információkért töltsd ki ezt az űrlapot!