Személyiségfejlesztő tréningek Győrben!

A tréningek egyik nagy csoportja a személyiségfejlesztő tréningek.

Ezek rendszerint egyéni készségeket vagy önismeretet, érzelmi intelligenciát fejlesztenek. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, milyen személyiségfejlesztő és egyéni készségfejlesztő tréningeket találsz a Győri Tréning kínálatában!

A személyiségfejlesztő tréningek függetlenek attól, hogy mi a foglalkozásod vagy milyen beosztásban vagy. Olyan készségek ezek, amiket minden területen hasznosítani tudsz!

DISC személyiségtípusok tréning – első a személyiségfejlesztő tréningek között

“Ismerd meg Önmagad!”

Ha jobban meg akarod ismerni önmagad, akkor a személyiségfejlesztő tréningek közül mindenképpen érdemes elvégezni egy olyat, ami a személyiségtípusokról szól.

A DISC egy olyan személyiségtipológiai rendszer, ami egészen az antik görög világig nyúlik vissza, de pszichológusok állították össze mai formájában. Így egyszerre van meg benne a múlt bölcsessége és a modern szisztematikus tudomány.

A tréning időtartama hozzád igazodik, akár egyénileg is kérhető. Itt találod meg a program leírását!

személyiségfejlesztő tréningek_02
Az érdekérvényesítési képesség fontos jellemzője a személyiségnek.

Konfliktuskezelési stílusok – a személyiségfejlesztő tréningek standard témája

“Ahol emberek vannak, ott mindig vannak konfliktusok is.”

Mindenki kerül olyan helyzetbe, ahol az érdekei ütköznek valaki más érdekeivel. Te vajon hogyan érvényesíted az érdekeidet? Az asztalra csapsz és harcolsz? Tárgyalsz és meggyőzöd a másikat? Az okos enged elvét alkalmazod? És melyik a jó konfliktuskezelési stílus?

A konfliktuskezelés a személyiségfejlesztő tréningek állandó témáját képezi. Az 5 konfliktuskezelési stílus megértése, azok egymásra hatása és a helyes konfliktuskezelési stílus kiválasztása számodra is hasznos készség.

Ez a tréning az 5 konfliktuskezelési stílus lényegéről, alkalmazásáról szól, önismereti teszttel egybekötve.

Ez a tréning 4 órás, ismerd meg itt a részleteket!

Átütő Erejű Érvelés

“Legyen a tiéd az utolsó szó!”

Személyiségfejlesztő tréningek és érveléstechnika? Hogyan kapcsolódnak ezek egymáshoz? Talán könnyebb megérteni ezt, ha arra gondolsz, hogy az érvelési képesség a határozott fellépés egyik fontos alkotóeleme.

Az érvelés tudománya olyan régi, hogy már Arisztotelész is írt róla egy könyvet, Retorika címmel. A görögök is tudták, hogy a sikerhez, az érvényesüléshez másokat is magaddal kell ragadnod. Ehhez pedig a meggyőző beszéd a legjobb eszköz.

Nem elég, ha neked van igazad. Kevés, hogy a te ötleted a legjobb. Minderről a másokat is meg kell győznöd. Szükséged van az érvelési készségre, ha az elképzeléseidhez másoknak is van néhány szava.

Ne hidd, hogy a meggyőzéshez szónoki képességekkel kell rendelkezned. Ezen a tréningen egyszerű érvelési felépítéseket tanulsz, amikkel 3-5 perces érveléseket tudsz könnyedén felépíteni.

Ez a tréning a személyiségfejlesztő tréningek témái közül a határozott fellépést dolgozza fel. Az érvelés helyzetre és személyre szabása fontos része az érzelmi intelligenciának is.

Az Átütő Erejű Érvelés tréningről itt olvashatsz többet.

Prioritások felállítása

“Amit nem érdemes elvégezni, azt jól sem érdemes elvégezni.”

Az egyre jobban elhatalmasodó stressz, a felgyorsuló élettempó kiégéshez és betegségekhez vezet. Már csak egészségvédelmi szempontból is jelentősége van ezért a megfelelő időgazdálkodásnak. Az időgazdálkodás általában a személyiségfejlesztő tréningek egyik részelemét képezi – célja, hogy újra visszaszerezd a kontrollt az életed felett.

Az időgazdálkodás egyike a legrégebbi tréningtémáknak. Már Benjamin Franklin (1706-1790) nevével is összekötnek alapfogalmakat (pl. ezt a mondást: “time is money”). Az Eisenhower mátrix pedig egyenesen Eisenhower amerikai elnökről kapta a nevét.


Az időgazdálkodás egyik fontos eszköze a prioritások felállítása. Akár hiszed, akár nem, de a prioritások felállítására 5 jól használható technika létezik. Ezen a tréningen mind az 5 eszközzel megismerkedsz. Később nagy hatékonysággal használhatod majd őket, hogy hamarabb és könnyebben elérd a céljaidat!

A 4 órás tréningről itt találod meg a leírást.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

About Daróczi Zoltán

dr. Daróczi Zoltán 1998 óta tart vezetői és értékesítői tréningeket. Évente több tucat tréninget tart, így megbízható, rutinos tréner. A Győri Tréning vezető trénere.